România câştigă finala Silver League la volei feminin!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Naţionala feminină a ţării noastre, calificată la turneul final al Campionatului European 2019 ce va avea loc între 23 august şi 8 septembrie, a repurtat săptămâna trecută un succes în premieră. Angrenată în CEV Volleyball European Silver League, nivelul doi al voleiului european (asta deoarece, în ultimii ani, din motive financiare, reprezentativa României nu a evoluat în Liga Europeană, neacumulând puncte), echipa naţională a trecut prin o serie de opt meciuri, acumulând şase victorii, din care ultima, în dublă manşă, s-a dovedit a fi decisivă.

A fost şi cel mai dificil meci al competiţiei, deoarece returul finale cu Slovenia nu admitea paşi greşiţi. Victoria din tur a formaţiei vizitatoare (3:1) – antrenată de italianul Alessandro Chiappini – care arătase frumoase calităţi în prima manşă, nu putea fi întoarsă decât, obligatoriu, tot printr-un succes de trei puncte (3:0 sau 3:1) şi, în plus, de câştigarea suplimentarului „set de aur”. Lucru care, din fericire, s-a întâmplat, într-un meci pe care l-am urmărit cu mari emoţii, dornici de o performanţă în premieră pentru voleiul românesc: cucerirea unui trofeu continental, chiar dacă de rang doi.  Emoţii suplimentare în condiţiile în care voleiul din Lugoj a fost reprezentat de două sportive în lot, dintre care una în calitate de căpitan al echipei în majoritatea meciurilor disputate. Daiana Roman – prima opţiune la schimbare în postura de centru la titularele Iancu şi Alupei şi Diana Balintoni, coordonator, incontestabilul lider al României în dramatica finală de la Alexandria.

Începând cu 2020, în urma acestui rezultat, echipa naţională va lua startul în Golden League. Până atunci însă, Campionatele  Europene vor da măsura valorii lotului,care va suferi, probabil, modificări faţă de garnitura premiată cu aur în… Liga de Argint. Din care au făcut parte în cursul celor opt partide:

Nneka Onyejekwe , Ramona Rus, Sorina Miclăuş  – C.S.M. Volei Alba Blaj, Francesca Alupei, Adelina Ungureanu –  C.S.M. Bucureşti, Alexandra Trică, Rodica Buterez, Lorena Ciocian, Ramona Marciu – C.S.M. Târgovişte, Alexandra Ciucu – Ştiinţa Bacău, Mihaela Albu – C.S.M. Medgidia, Roxana Iancu, Ariana Pîrv, Roxana Tucmeanu – Dinamo Bucureşti, Diana Balintoni, Daiana Roman – C.S.M. Lugoj.

Antrenori: Luciano Pedulla,  Maurilio Anfuso.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.