Robokids, o provocare pentru cei mici la Clubul Copiilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Activitățile de vacanță de la Clubul Copiilor Lugoj se încheie cu ultimul curs, intitulat Robokids. Acesta a început luni, 19 august, și va dura două săptămâni. Aproximativ 10 copii s-au înscris la acestă activitate până în acest moment, iar listele sunt deschise și pentru alți pasionați, care vor să învețe să construiască mini roboți și să programeze mini sisteme sisteme automatizate. Cristian Vida este profesorul care se ocupă de acest curs. El crede că activitatea reprezintă și o modalitate de a dezvolta creativitatea celor mici.

Cursurile Robokids au început luni și presupun activitatea copiilor în a construi și a programa mini sisteme automatizate. Încercăm să facem și mini roboți, robot ocolitor de obstacole. Lucrăm cu leduri, le aprindem și le stingem și continuăm să folosim tot felul de senzori: de distanță, de telecomandă. Activitatea este importantă pentru copi, deoarece le dezvoltă interesul pentru robotică, pentru construirea acestor mini roboți și le dezvoltă creativitatea, a declrat Cristian Vida, profesor de informatică.  

Elevii par fascinați de lumea roboților și de faptul că au posibilitatea să construiască roboți în miniatură. Unii dintre ei nu exclud o carieră, pe viitor, în acest domeniu.

 În principal construim tot felul de circuite și le prgramăm. Momentan lucrăm cu leduri și le programăm cât de mult să rămână aprinse. Îmi place, deoarece mereu m-a pasionat informatica și programarea și acum că pot și să construiesc aceste circuite, îmi place foarte mult. Mi se pare foarte interesant. Adică dacă învățăm și continuăm cu robotica, am putea în viitor chiar să facem roboți și lucruri care să ne ajute”, aprecizat Andrei Palyo- Mușet, unul dintre cursanți.  

 Eu împreună cu partenerul meu, Gabi, lucrăm la un robot care dacă detectează obstacole în fața lui le ocolește. Reușește să facă acest lucru,  utilizând un senzor de distanțăși un servo motor pe care îl rotește. Cu ajutorul senzorului de distanță observă ce-i în fața lui. Așa că face o rotire de 180 de grade, observă obiectele și încearcă să găsească cum să le evite. Eu de anul trecut sunt la Clubul Copiilor, mai ales vara la Robokids și mi se pare chiar interesant”, a completat Fabian Verba, un alt elev.

Pe lângă aceast curs, care încheie activitățile de vacanță de la Clubul Copiilor, până acum s-au mai desfășurat și alte ateliere, cum ar fi infografie distractivă, karting, art hobby, pictură pe sticlă, dans, teatru, și nu în ultimul rând Tabără Internațională de Ceramică “Happy Daro”.

Alina DAMIAN

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.