80 de câini și pisici castrate. A demarat campania la Lugoj și în împrejurimi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Asociația Free Amely Lugoj a demarat campania de castrare a câinilor și pisicilor din satele și comunele din jurul Lugojului. Prima etapă a fost la Lugoj, în perioada 03-04 august, apoi cea de-a doua s-a defășurat la Darova în perioada 17-18 august. În total, în cele două etape au fost castrate nu mai puțin de 80 de animale.

La Lugoj am castrat 45 de animale, iar la Darova, în weekendul care tocmai s-a încheiat am castrat 35 de animale. Suntem extrem de mulțumiți, în special de campania de la Darova. Mulțumim pe această cale Primăriei, pentru că și-a dat acordul pentru parteneriat. În cele două zile oamenii au fost receptivi, mai ales că au avut în comună și o nuntă și a fost și perioada concediilor, în care foarte mulți au fost plecați. Fiind prima campanie de acest gen făcută de noi în Darova, am fost foarte mulțumiți, dar nu o să fie ultima în această localitate”, a declarat Elena Balaj,președinte Free Amely Lugoj.

Pentru a promova campania, organizatorii au mediatizat-o, atât în presa scrisă cât și în cea audio-video, dar și lipind afișe în localitățile în care se deplasează.

Noi am fost la Primărie, pentru contractul de parteneriat cu Primăria și am lipit afișe în toate satele ce aparțin comunei Darova. Deci oamenii știau de pe afișe și din presă și majoritatea s-au programat, dar au fost și neprogramați care au venit.? Am avut doi medici și un voluntar. Aceștia au lucrat sâmbătă până la 22.15, iar duminică am lucrat până la amiază, dar de la amiază și până seara la ora 19, efectiv am stat acolo și am așteptat că poate mai vin cetățeni care nu s-au programat. Abia la ora 19 am început să adunăm lucrurile”, a declarat Elena Balaj.

După campania de la Darova, urmează cea de la Nădrag, în perioada 31 august- 1 septembrie. Dar iată programul complet al campaniillor Free Amely.

31.08- 01.09 – Nădrag

07-08. 09  Coșteiu

04-06.10 – Lugoj

12-13.10- Găvojdia

26-27.10- Boldur

02-03.11- Știuca

09-10.11- Traian Vuia

De reținut este faptul că cetățenii care au câini și pisici prin cartiere, chiar dacă nu sunt animalele personale, pot să le aducă și pe acestea, campania fiin absolut gratuită.

Alina DAMIAN

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.