Revine voleiul: turneu internațional în week-end

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După o vară extrem de activă la nivelul voleiului românesc – în care echipa națională feminină și cea masculină au obținut frumoase calificări la turneele finale ale Campionatelor Europene din 2023, s-a ridicat din nou fileul în sălile din România.

Cum era de așteptat, formațiile clasate în sezonul trecut pe podium – Blajul, Târgoviște și Voluntari – au mutat în continuare spectaculos în perioada transferurilor, asigurându-și serviciile unor sportive de top din Europa. Care se află în aceste zile la echipele lor naționale, participând la Turneul Final al Campionatului Mondial, ce are loc  în Polonia și Țările de Jos. Lugojul și Dinamo au schimbat parte din lot, încercând performanțe superioare în sezonul viitor.

Pentru amatorii de volei, marea surpriză a ediției de campionat care va lua startul în 29 octombrie va fi Rapid București, gruparea ce dispune în premieră de cel mai mare buget din voleiul feminin, care a transferat scump și spectaculos și își propune, în anul centenarului clubului alb-vișiniu, câștigarea titlului în România.

Așa cum și-a obișnuit susținătorii, voleiul de la Clubul Sportiv Municipal Lugoj organizează înaintea startului oficial un puternic turneu internațional dotat cu Cupa CSM Lugoj, care a ajuns la a douăsprezecea ediție. Competiția are loc în zilele de 30 septembrie, 1 și 2 octombrie și reunește la Sala Sporturilor din Lugoj formațiile CSM Volei Alba Blaj, BRSE Bekescsaba (Ungaria), Spartak Subotica (Serbia) și, în calitate de gazdă, C.S.M. Lugoj. O campioană națională a României (din care vor lipsi motivat câteva nume grele din Serbia, Cehia și Bulgaria), vicecampioana Ungariei, partener tradițional al Lugojului, sârboaicele de prima ligă din Subotica, plus fetele conduse și în acest an de pe banca tehnică de Ugljesa Segrt. Care, deși au avut sportive aflate la loturile participante la calificările pentru Campionatul European (Roman, Popa și Străchinescu – România și Ruban – Azerbaidjan) efectuează de câteva zile pregătiri în formulă completă și se află, după o lună de antrenamente, în fața primelor jocuri. Al căror program este:

CUPA CSM LUGOJ – ediția a XII-a, 30 septembrie – 2 octombrie 2022

Vineri, 30 septembrie
16,00:  C.S.M. Volei Alba Blaj – BRSE Bekescsaba
18,30:  C.S.M. Lugoj – OK Spartak Subotica 

Sâmbătă, 1 octombrie
16,00:   C.S.M. Volei Alba Blaj –  OK Spartak Subotica
18,30:  C.S.M. Lugoj – BRSE Bekescsaba 

Duminică, 2 octombrie
11,00:  BRSE Bekescsaba  –  OK Spartak Subotica
13,30:  C.S.M. Lugoj – C.S.M. Volei Alba Blaj  

Conducerea celor șase jocuri va fi asigurată de doi dintre cei mai valoroși reprezentanți ai arbitrajului din țară: Paul Szabo – Oradea  și Valentin Besoi – Rm. Vâlcea.

Lotul C.S.M Lugoj:

Ugljesa Segrt (antrenor principal), Marius Roșu și Dragan Grbic, Marius Roșu (antrenori secunzi), Mircea Roșu (statistician), Vasile Canea (preparator fizic), Mădălina Iftimie (fizioterapeut),
Coordonatori de joc: Tanja Grbic (Serbia), Marina Anghelache,
Extreme: Georgiana Popa, Ramona Rus, Yelisaveta Samadova-Ruban (Ucraina/Azerbaidjan),
Centrali: Daiana Roman, Andreea Gemănariu, Veronika Bezhandolska (Bulgaria),
Universali: Aliona Martiniuc (Rep. Moldova), Simina Străchinescu,
 Libero: Silvija Popovic (Serbia), Adriana Popa.

Intrarea în sală la meciurile de la sfârșitul săptămânii este liberă și fără restricții. Vă așteptăm alături de volei!

Dan H.BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.