Conferința Națională dedicată sărbătoririi a 150 de ani de la nașterea inventatorului, savantului, patriotului și militantului social-politic Traian Vuia, fiu al zonei Făgetului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 30 septembrie 2022, ora 11, Primăria Orașului Făget, Muzeul de Istorie și Etnografie Făget și Filiala Lugoj a Societății de Științe Istorice din România organizează Conferința Națională dedicată sărbătoririi a 150 de ani de la nașterea inventatorului, savantului, patriotului și militantului social-politic TRAIAN VUIA, fiu al zonei Făgetului.

Programul Conferinței Naționale va include cercetări, analize și studii privind viața și activitatea lui TRAIAN VUIA, cea mai reprezentativă personalitate a Banatului, prezentate de: prof. dr. Vasile Dudaș, prof. dr, Ioan David, prof. dr. Marius Grec, prof. dr. Sorin Bulboacă, dr. Doru Sinaci, prof. Constantin Brătescu, cercetător Maria Pantea, prof. dr. Alina Covaci, prof. dr. Sebstian Bunghez și prof. dr. Dumitru Tomoni. De asemenea, cu această ocazie, se vor depune coroane de flori la statuia savantului din fața Liceului Teoretic „Traian Vuia” Făget și se va vizita și Muzeul de Istorie și Etnografie Făget, unde inventatorul se bucură de o prezentare specială.

    Alina Dana OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.