Revine „Târgul Olarilor” de la Jupânești Făget

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După ce a fost întrerupt timp de doi ani, din cauza pandemiei, Târgul Olarilor din zona Făgetului, un eveniment care pune în valoare frumusețea și valoarea zonei, va fi reluat la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact duminică, 28 august 2022, de la ora 11:00.

Manifestarea, intitulată sugestiv „Vatră de olari”, ajunsă la ediția XLI, va avea loc în Poiana Olarilor de la marginea satului Jupâneşti și este organizată de Primăria Orașului Făget, Consiliul Local Făget şi Casa de Cultură din Făget, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Tradiţionala manifestare urmărește să păstreze și să transmită an de an meșteșugul olăritului cu specificul zonei, ceramica roșie decorată simplu. Cu această ocazie vor fi decernate Diploma și Trofeul Festivalului „Lada cu zestre”, secțiunea Laureați, lui Alin Andraș.

Vor fi expoziții cu vânzare, standuri de gastronomie tradițională, cântece și jocuri populare. Printre soliștii și formațiile care vor evolua cu această ocazie se numără Nicu Novac, Mircea Cârțișorean, Alexandra Vanc, Sebastian Râmneanțu, Emanuel Demian, Theea Ploscariu, Beatrice Mitru, Ansamblul „Akademika Banat Youth Ensemble” al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara, Ansamblul „Făgețeana” al Casei de Cultură din Făget, instrumentiștii Cornel Bulzan, Ion Vasile, Adrian Pop, Lanu Dobândă și Ion Blidaru.

Programul artistic va fi prezentat de Felicia Stoian.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.