Ingrediente: (2 porții): Pentru porridge: 400 ml lapte UHT, 120 g fulgi de ovăz, sare, piper, nucșoară. Pentru toppinguri: 4 linguri brânză, 8 ridichi roșii, 2 ouă, verdeaţă, 1 fir ceapă verde, 2 linguri ulei de măsline, sare, 2 linguri oțet.
Preparare: Laptele se fierbe cu sarea, piperul și nucșoara. Apoi se se adaugă fulgii de ovăz și se lasă să fiarbă 5-6 minute, la foc mic, cu capac. Se fierb ouăle, se pun apoi în apă rece, se curăță și se taie în jumătăți. Și ridichile se taie în jumătăți. Ceapa verde se taie în diagonală, în rondele fine. În uleiul de măsline încins se călesc ridichile, la foc mic, aprox. 3 minute. În final se stinge cu oțet și se condimentează cu sare. Terciul se toarnă în castroane și se pun deasupra ouă, ridichi, ceapă verde și brânza proaspătă granulată. Se ornează cu verdeață.
Urmărește-ne pe Telegram și Google News
Lasă un răspuns