Reţeta săptămânii [1252] Cozonac împletit

Ingrediente (15 porții): 500 g făină, 250 ml lapte, 80 g zahăr, 1 cub drojdie, 80 g unt, 1/2 linguriță sare, 1 ou, 50 g stafide înmuiate, 50 g migdale, 1 gălbenuş de ou, 50 g migdale, o coajă rasă de lămâie, unt topit.

Preparare: Se încălzesc 2 linguri de lapte cu 1 linguriță de zahăr. Se adaugă drojdia și se amestecă, apoi se toarnă într-o adâncitură din  făina din castron și se acoperă cu făină. Se ține acoperit 20 de minute, apoi se adaugă restul de lapte și de zahăr, untul, sarea și oul și se amestecă bine. Se mai frământă 10 min., se acoperă și se lasă să dospească 30 de min.  Se pun apoi coaja de lămâie, stafidele și migdalele. Se împarte aluatul în trei părți, se rulează în suluri și se împletesc. Se se unge cu unt topit și se pliază. Se mai lasă să crească 20 de min. Se unge cu gălbenuș și se presară cu migdale. Se coace aprox. 1 oră. Dacă se rumenește prea repede, se acoperă cu o folie de aluminiu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.