
Ingrediente (4 bucăți): 500 g carne tocată, 400 g broccoli, 200 ml suc de roșii, 200 ml lapte, 50 g unt, 1 ou, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 8 cartofi, 1 lingură oțet, 1 lingură făină, 1 frunză de dafin, pătrunjel, mărar, sare, piper.
Preparare: Se amestecă oul, carnea, ceapa, ustoroiul și verdeața tocate mărunt. Se presară sare și piper și se frământă bine. Se pune compoziția pe o tavă cu foaie de copt și se modelează asemeni unei rulade. Se coace 60 minute. Se fierb cartofii și se fierb, apoi se freacă bine cu unt și lapte. Se pune brocoli la fiert 3 minute apă cu sare. Pentru sos se încing 3 linguri de ulei, în care se prăjește făina, se toarnă sucul de roșii, oțetul și se adaugă frunza de dafin. Se fierbe 10 minute. Se scoate hamburgerul pe platou, se adaugă garnitura de broccoli și piureul. Se toarnă sosul peste hamburger, se feliază și se servesc fierbinți.
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns