Reţeta săptămânii [1243] / Ardei umpluți cu carne și orez

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ingrediente (15 bucăți): 250 ml bulion, 15 ardei graşi, 3 linguri făină, 4 linguri ulei, sare, piper. Umplutură: 200 ml bulion, 650 g carne de vită tocată, 300 g orez, 1 ceapă mare, 1 pahar apă, 2-3 linguri ulei, 1 ou, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, sare, piper,

Preparare: Ceapa se călește în ulei, se adaugă boiaua și orezul, se pune și carnea, iar când s-a rumenit, se adaugă și bulionul dizolvat în apă și oul. Se lasă să fiarbă. Se umple fiecare ardei și se așază într-o oală, cât mai înghesuiți. Se toarnă apă până la jumătatea lor și o linguriță de sare. Se fierb 45 minute. Se încinge uleiul și se presară făină. Se amestecă până se formează o pastă și se stinge cu bulion. Se presară boia, sare și piper. Dacă se îngroașă, se poate pune un polonic de apă fierbinte de la ardei. Se lasă să fiarbă încet, pe foc mic, 5-10 minute. Ardeii se servesc stropiți cu sos și smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.