Reguli esențiale în decorarea casei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Casa este spatiul in care fiecare dintre noi gaseste acele momente foarte necesare de relaxare. Este foarte important ca aceasta sa fie cat mai confortabila, iar confortul este definit atat de elemente vizuale, cat si de elemente fizice. Cu siguranta te orientezi spre o canapea cat mai confortabila, scaune pe care sa te simti bine si saltele pe care sa dormi ca un prunc. Cum alegi, insa, elementele vizuale ale casei? Care sunt regulile de care trebuie sa tii cont?

5 reguli esentiale in decorarea casei

Desi toata lumea are o anumite viziune asupra incaperilor perfecte, putini sunt cei care pot pune cap la cap piesele de mobilier, accesoriile luminoase si numeroasele decoratiuni  pentru a obtine o camera perfect echilibrata. Majoritatea oamenilor cumpara accesorii si decoratiuni care sunt foarte atractive din punct de vedere individual, insa pur si simplu nu se potrivesc in stilul casei.
Daca vrei o casa perfecta, iata ce reguli trebuie sa respecti:

1. Regula numerelor impare. Obiectele dintr-o incapere nu trebuie sa aiba forme simetrice sau sa fie aranjate in numere pare. Micile detalii decorative pot fi grupate in numere impare, deoarece creaza foarte multa armonie. Evident, trebuie sa aiba ceva in comun, iar acest ceva este de cele mai multe ori culoarea.

1. Regula centrului de interes. Orice incapere trebuie sa aiba un punct central, care sa atraga atentia inca de la prima vedere. In living, spre exemplu, acest centru poate sa fie semineul, masuta de cafea sau o suprafata vitrata foarte mare. Pentru a obtine un centru de interes perfect, atunci cand incepi cu amenajarea unei camere este bine sa incepi cu el. Nu trebuie sa te limitezi la seminee sau masute de cafea. Acest centru poate sa fie reprezentat de un perete colorat, cu foarte multe tablouri pe el, de o pictura foarte mare sau de un lampadar.

3. Regula dimensiunilor. Exista anumite dimensiuni care este bine sa fie respectate in orice incapere. Spre exemplu, perdelele trebuie sa fie pozitionate cu 10 cm mai sus decat rama ferestrei. Distanta fata de televizor este si ea importanta. Canapeaua este bine sa fie la minim dublul diagonalei televizorului fata de acesta.

4. Regula luminii. O camera confortabila este o camera luminoasa. Easte bine sa asiguri mai multe tipuri de lumina care sa se propage in intreaga incapere. Eliminand lumina naturala din ecuatie ( care este cea mai placuta), exista 3 tipuri de iluminare: ambientala, generala sau zonala. Daca vrei sa accentuezi anumite elemente din incapere o poti face tot prin lumina, iar jocul cu lumini poate sa se dovedeasca extrem de interesant, mai ales ca exista o multime de culori din cdare poti alege.

5. Regula artei de pe perete. Daca iubesti tablourile, desenele pe perete sau autocolantele, exista o singura regula pe care trebuie sa o respecti: acestea trebuie sa fie la nivelul ochilor. In felul acesta pot fi observate fara efort iar efectul lor este unul deosebit.

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.