Regimentul 90 Mecanizat din Lugoj, la 101 ani

Asociaţia Militarilor în Rezervă şi Retragere „Locotenent-erou Petru Laţcu” a marcat împlinirea a 101 ani de la constituirea Regimentului 90 Mecanizat (fosta UM 01140) din Lugoj.

Manifestarea a avut loc sâmbătă, 25 ianuarie, într-un local privat din municipiu, unde un grup de tinere din Detaşamentul de Fete al asociaţiei, în uniforme militare, au prezentat, sub forma unui spectacol, trecutul de luptă și pregătire pentru luptă a unității, de la înfiinţare, în anul 1919, şi până la desfiinţare, în anul 1999.

Spectacolul cazon a fost susținut de: Bianca Sârghe (reprezentanta simbol a Regimentului 90 Infanterie), Alina Preda (armata română), Alexandra Stanca (armata ungară), Luiza Hațegan (armata germană), Alexia Sîrbu (armata sovietică) și Minodora Cadar (batalionul de tancuri din R.90 I.), eleve la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” și Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj.

Manifestarea a fost organizată și cu sprijinul financiar al omului de afaceri lugojean Mihai Anghel, al cărui tată a făcut parte din acest regiment.

Asociaţia Militarilor în Rezervă şi Retragere „Locotenent-erou Petru Laţcu”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.