Regal de artă plastică și inaugurarea Galeria Pro Arte

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În 29 septembrie, vor fi inaugurate Galeria Pro Arte, închisă de mai bine de 5 ani, și noile spații expoziționale ale muzeului lugojean. Cu această ocazie, „International Lugoj Art Festival” va prezenta operele a peste 100 de artiști plastici, din țară și străinătate. Evenimentul este organizat de Truicart Events Brand, Muzeul de Istorie și Etnografie și Primăria Lugoj.

„Pregătim cea mai mare manifestare de artă plastică românească, organizată la Lugoj, în cadrul Muzeului de Istorie și Etnografie cât și în Galeria Pro Arte. Este o manifestare amplă, care va debuta cu Salonul național de artă plastică „Atitudini contemporane”, Vom continua cu expoziția retrospectivă Marcela Ciocoiței, apoi expoziția personală Ioana Ionescu Truică, vom avea un dialog scenografic între Dumitru Popescu și Ion Truică, avem o altă secțiune, la Muzeu, unde vin maeștrii tapiseriei românești, vom avea o expoziție de sculptură, a lui Gheorghe Zaharia și expoziția de grafică Dan Tudor Truică și Ioan Pompiliu Bălașa”,

a declarat Dan Tudor Truică, organizatorul evenimentului. Debutul manifestărilor va fi în 29 septembrie. Zilnic va fi vernisată câte o expoziție, până în data de 6 octombrie.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.