Reabilitarea centrului costă aproape un milion de euro. Proiectul inițial (al lui Boldea) costa tot atât

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Proiectul lui Boldea: 5.817.221 lei
Proiectul lui Buciu: 5.730.741 lei

Centrul orașului, intrat în reabilitare acum trei ani, ar putea să fie gata în acest an, după cum dau asigurări reprezentanții administrației locale.

Lucrările de refacere a centrului s-au blocat după alegerile locale, când s-a schimbat conducerea Primăriei Lugoj. Primarul de atunci, Claudiu Buciu, a reziliat contractul pe motiv că e prea scump, 5.817.221 lei, dar rezilierea i-a costat pe lugojeni peste un milion de lei. „Proiectul este o aberație. Din punct de vedere financiar, are un cost fantastic”, spunea atunci Claudiu Buciu.

Acum, conform noului proiect, lucrările costă 3.975.413 lei fără TVA, adică 4.730.741,47 lei cu TVA. La care, dacă adăugăm milionul de lei pentru reziliere se ajunge la suma de 5.730.741,47 lei.  Nu mai luăm în calcul costul lucrărilor executate până în prezent: mutarea unor rețele de gaz și electricitate, ca să nu depășim costul proiectului inițial (de pe vremea lui Boldea): 5.817.221 lei.

Dar chiar și așa, dacă scădem din cei 5.817.221 lei, cât ar fi costat proiectul inițial, costul noului proiect, adică 5.730.741,47 lei, rezultă (teoretic) o economie la buget de fix 86.479,53 lei. Deci pentru o economie la buget de câteva zeci de mii de lei (prețul unui apartament), lugojenii au stat trei ani cu centrul spart, înconjurat cu un gard de sârmă, ca la Auschwitz, cu imaginea unui oraș neglijat, părăsit, un oraș pe care au început să-l părăsească pentru că noua conducere îl administrează ca pe propria moșie.

Noul spațiu central va fi pavat cu lespezi de piatră naturală. Va avea două trotuare pietonale și o alee auto (ocazională), bănci, coșuri de gunoi, cișmele și jardiniere.

„Proiectantul va obține avizele cel târziu la mijlocul lui a-prilie. Urmează apoi licitația pentru execuția lucrărilor, prin iulie sau august, iar lucrările nu vor dura mai mult de 2-3 luni”, a declarat Bogdan Blidariu, primar interimar.

Nicolae SILADE

Cârcotașii spun că centrul de acum
e numai bun pentru campare și căruțele cu coviltir

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.