Razie în Lugoj şi în comunele limitrofe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poliţiştii lugojeni au acționat pe raza municipiului şi pe raza celor 3 secţii rurale, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, aplicând 161 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 175.000 de lei.

În data de 29 martie a.c., poliţişti municipiului Lugoj au acţionat, pe raza municipiului Lugoj şi pe raza celor 3 secţii rurale, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea activităţilor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier.

Astfel, au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, ai Gărzii de Mediu şi de la Protecţia Consumatorului.

Efectivele au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale şi a personalului angajat, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autovehicule cu încălcarea legislaţiei rutiere, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă.

Astfel, au fost controlate 28 de  unități comerciale, verificate 3 microferme, instituite 9 filtre, polițiștii legitimând 357 de  persoane şi controlând 274 de autovehicule.

În urma acțiunilor întreprinse,  polițiștii au constat o faptă de natură penală și au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, precum şi pentru nerespectarea normelor rutiere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 171.000 de lei.

Ca măsură tehnico – administrativă, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării permise de conducere si au retras 2 certficate de înmatriculare.

La acţiune au participat 43 de lucrători cu 15 autospeciale de poliţie.

* * *

În cursul zilei, poliţiştii au depistat  și reținut un bărbat de 54 ani, urmărit naţional, condamnat la 2 ani de închisoare. Pe numele acestuia, Judecătoria Bistriţa  a emis un  mandat de executare a pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Cel în cauză a fost introdus în Penitenciarul Timișoara pentru executarea pedepsei.

* * *

Poliţiştii au depistat un bărbat, de 42  de ani, în timp ce conducea, pe strada C. Brediceanu din Lugoj, un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest resultând valoarea de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea săvârşită.

* * *

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au depistat doi minori de 13 ani, bănuiţi de furt din societate comercială. În fapt, la data de 27/28.12.2018, cei doi minori au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Lugoj de unde au sustars un laptop. Prejudiciul a fost recuperat. Cei doi bănuiţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii activităţii infracţionale a celor în cauză. (A. P.)

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.