Radiatoare electrice cu rocă vulcanică de la AMASS-confort maxim, consum redus

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Confortul este aspectul de care fiecare din noi se îndrăgostește, fie mai devreme, fie mai târziu. Când spunem confort fiecare se gândește la altceva. Unii la spațiu, alții la mâncare, iar ceilalți la sisteme de încălzire, așa cum au făcut dintotdeauna cei de la AMASS, companie dedicată pe soluții economice de încălzire mai ieftine decat gazul,  personalizează soluția și efectuează consultanță tehnică pentru fiecare beneficiar în așa fel încât nu numai să cumpere un sistem de încălzire, ci și să beneficieze de consum redus.

Vești bune vin odată cu legea care a intrat în vigoare toamna aceasta, permitand romanilor sa produca kw prin sisteme de independenta energetica, vara le varsa in retea si iarna sa-i recupereze. De acum, alegeerea sistemului de incalzire va tine cont si de posibilittaea legarii acestuia la sisteme de independenta energetica, devenind un  criteriu foarte important pentru multi romani. Astfel, oricine folosește un sistem electric compatibil cu aceste sisteme este avantajat, mai ales dacă are un sistem electric economic așa cum sunt radiatoarele electrice cu rocă vulcanică AMASS .

Cu o experiență vastă în domeniu, compania a reușit să aducă pe piața din România cele mai noi sisteme de încălzire, așa cum sunt radiatoarele electrice cu rocă vulcanică, ultimul tip de radiatoare din Germania.

Ca punct de plecare, în iarna anului 2017-2018, media într-o lună la o casă de 200mp într-o clădire veche din București a fost în jur de 600 ron/luna iarna, consum pentru încălzire. Radiatoarele electrice cu rocă vulcanică au un consum cu până la 40% mai mic față de radiatoarele pe gaz. Ce înseamnă asta pe scurt?  Care sunt elementele care formează această economie? Ei bine, aflați că aceste radiatoare au la bază 4 funcții de economicitate: inerția termică, automatizarea suplimentară de reducere consum, suprafața radiantă dubla și resursele inepuizabile folosite.

Inerția termică se referă mai exact la căldura acumulată în placa magmatică. Această acumulare conduce la păstrarea temperaturii în placă chiar și după 40 de minute, cedarea căldurii făcându-se în timp. Cum este posibil? Rocile vulcanice sunt rocile cu cea mai mare inerție termică, iar asta explică tot.

Există studii de caz, realizate cu scopul de a analiza comportamentul radiatoarelor cu rocă vulcanică în paralel cu cel al sistemelor de încălzire cu gaz(centrală termică pe gaz cu radiatoare de aluminiu). Studiul a arătat o eficiență de 40% în sezon rece (septembrie-martie) în favoarea acestor radiatoare nemțești care nu s-au inventat decât pentru a se folosi avantajul acestui principiu, al inerției termice (acumularea căldurii și cedarea ei treptată).

Automatizarea suplimentară are rol de reducere de consum. Cu toate că au termostat și senzor propriu, radiatoarele acestea sunt dotate cu cuple termice. Ele întrerup alimentarea cu energie electrică când placa magmatică atinge 80°C, lăsând căldura să fie cedată în încăpere din căldura acumulată în placă. Termocupla intervine din nou când temperatura radiatorului scade sub 80°C. Aceasta permite realimentarea radiatorului dacă senzorul termostatului stabilește că este nevoie de surplus de căldură.

Practic, se folosește la maximum caracteristica de inerție termică împreună cu automatizarea (termostat) pentru a se obține costuri mult reduse în consum.

O altă funcție care contribuie la economia voastră este suprafața radiantă a radiatorului. Ea este dublă față de cea a unui radiator obișnuit, deoarece nu este dreaptă, iar creșterea suprafeței radiante sporește eficiența. Așadar, un radiator cu rocă de aceeași dimensiune cu radiatorul obișnuit este de două ori mai eficient.

Ce este și mai important? Resursa inepuizabilă, adică energia electrică. Acest sistem de încălzire este pretabil la soluțiile de independență energetică.

Datorită funcțiilor de mai sus, sistemul de încălzire cu radiatoare cu rocă vulcanică AMASS este similar ca preț de investiție cu centrală și radiatoare, însă are un timp de funcționare de aproape 3 ori mai mic (2-3 ore pe zi față de 8 ore cât funcționează o centrală).

Avantajele acestor radiatoare nu se opresc aici. Ele au garanție de 12 ani, nu au nevoie de costuri de întreținere, dispun de siguranță în exploatare și pot fi montate în 2 feluri: fie cu sistem de prindere pe perete, fie cu picioare. Se pot monta ușor și fără nicio modificare de circuite.

Nu aveți riscuri de inundații și nici de explozii, sunt foarte elegante și mai înguste decât radiatoarele obișnuite ajutând la designul camerei.

Prin urmare, aceste radiatoare electrice cu rocă vulcanică sunt ideale pentru orice încăperi, indiferent că este vorba despre locuințe, hale sau birouri. Dacă aveți nelămuriri, consultanții AMASS vă stau la dispoziție.

AMASS nu doar vinde sisteme de încălzire, această companie se concentrează și pe personalizarea soluției de încălzire împreună cu o consultanță pentru izolarea termică ce are ca scop obținerea de costuri mici de încălzire pentru clienții lor.

Despre admin 6670 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.