Moș Nicolae în universul zâmbetelor sănătoase la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În cadrul activității extracurriculare „Importanța igienei dentare” elevii din clasele primare ale  Școlii Gimnaziale Balinț  în parteneriat cu Crucea Roșie Timiș și Firma Colgate Palmolive – România au intrat în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși.

Acest film le-a  prezentat  într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate.

După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roșii (profesorii de la clasă)  au exemplificat tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.

Lecțiile de igienă orală au fost completate cu informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca micuții să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

Elevii  au primit toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuță și pastă de dinți Colgate, un pliant cu sfaturi pentru părinți, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic.

La finalul  activității, pentru că au fost cuminți, atenți și au promis  să completeze zilnic  ghidul de igienă, li s-au oferit dulciuri de la Moș Nicolae. A fost o activitate extracurriculară reușită, educativă, distractivă și atractivă pentru elevi.

AL PRESS

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.