Promisiunea Primăriei: Se sare (din nou) la fileul de A1!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prima zi de iulie, la sediul Primăriei Munici-piului Lugoj: cu scop de a stabili politica și prioritățile de performanță ale Clubului Sportiv Municipal în noul sezon, principalul finanțator, Consiliul Local, reprezentat de primarul Francisc Boldea, i-a invitat la discuții pe Marius Maier, directorul C.S.M. și Dan H. Brudiu, președinte al secției de volei și al Asociației Banatul, susținător al activității voleibalistice prin contribuția sponsorilor atrași în mișcare de-a lungul anilor.

După o analiză a cheltuielilor efectuate în primul semestru la nivel de club, având în vedere suma rămasă în acest moment la dispoziția clubului, s-a decis ca aceasta să fie folosită pentru gestionarea activităților curente pentru secții, în plus anunțându-se o rectificare în sumă de 300.000 lei, destinată exclusiv  necesităților de formare a lotului sportiv de primă ligă al echipei de volei, calificată din nou în Cupele Europene intercluburi.

Și în ultimul an competițional, voleiul a fost un exemplu de eficiență materială și sportivă, depășind grupări cu nume și posibilități financiare considerabil mai mari. Astfel că, de comun acord, se va acționa în ideea sprijinirii cu prioritate a acestei discipline, în primul rând prin alocarea unui buget cel puțin egal cu cel din sezonul precedent.  Acest lucru încât, fiind calificat în competițiile europene, se dorește construirea unei echipe competitive care să se poată alinia decent la startul Challenge Cup, în paralel cu o evoluție bună în Divizia A1.

Față de lotul care a încheiat pe locul cinci sezonul 2019/2020, sunt necesare trei schimbări în lot, în condițiile în care principala satisfacție este menținerea tuturor celor opt lugojence – căpitanul Diana Balintoni, Laura Petria, Adriana Popa, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panțiru, Georgiana Popa, Andra Badiu-Savu și Patricia Bărbulescu. A doua veste bună – încheierea cu succes a discuțiilor cu cele două sportive din Serbia aflate în echipă sezonul trecut, Tamara Ignjic și Nina Kocic, care ni se vor alătura și pentru 2020/2021.

Din păcate, unul din cele mai eficiente cupluri de centri – Andreea Petra/ Daiana Roman, ambele componente ale echipei naționale, au optat pentru continuarea activității la alte cluburi (prima la C.S. Medgidia, a doua la C.S.O. Voluntari), se pare în condiții materiale mult superioare celor pe care le-ar fi putut oferi C.S.M. Lugoj. Al treilea nume ce va lipsi este cel al Alexandrei Cauc, la care colectivul tehnic a decis să renunțe. Așa încât tandemul de tehnicieni Ugljesa SegrtDragan Grbic (completat de preparatorul fizic Vasile Canea, fiziote-rapeutul Viktoria Fedko și statisticianul Mircea Roșu) va fi nevoit să completeze lotul cu elemente care să înlocuiască cele trei sportive de mai sus.

Sunt zile în care se caută soluții, ce trebuie găsite și oficializate cât mai curând. În mod normal, la o reluare a competiției pe final de septembrie – start de octombrie (data nu este încă stabilită), pregătirea comună ar porni la începutul lunii august. Moment în care lotul e necesar a fi complet. Având în vedere cele solicitate din ambele părți pe termen scurt, reprezentanții clubului au dat asigurări că, în maximum trei săptămâni, cele trei sportive necesare  vor fi nominalizate și vor avea contracte semnate, urmând ca formele oficiale de transfer să fie întocmite în luna august.

Urmează a unsprezecea ediție consecutivă a voleiului din Lugoj la nivel de primă ligă. După un deceniu performant, în care s-au realizat numeroase calificări în Play-Off, trei turnee finale de Cupa României, trei calificări în BVA Cup și două în Challenge Cup și în care loturile reprezentative de senioare, junioare și cadete au cuprins mereu sportive din loturile Clubului Sportiv Municipal. Așa încât avem speranțe că onorabilul parcurs al voleiului să continue, deși concurența în acest sezon va fi mai mare decât oricând. Un prim pas a fost făcut. Dar e mult de lucru!

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.