Proiectul Ziua EUropeană a Limbilor la HasdEU

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, 26 septembrie, elevii și profesorii de la Liceul Teoretic Iulia Hasdeu Lugoj s-au implicat în mai multe activități specifice.

În 25 septembrie 2019, elevii din clasa a IX-a D (bilingv engleză-franceză) de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au pregătit o activitate extrașcolară cu numele „One o’clock tea… en Roumanie”.

În cadrul acestei ativități, elevii au prezentat aspecte ale culturilor română, engleză și franceză, folosind diferite limbi străine. Coordonatorii proiectului au fost profesorii Silviu Nopcea, Codruța Jivulescu, Cristiana Ionescu, Adriana Branga și Maria Miculescu.

În 26 septembrie 2019, în cadrul liceului lugojean s-a desfășurat Concursul „Multilingvismul – o valoarea a viitorului”. Acest concurs s-a desfășurat ca parte a proiectului „Ziua Europeană a Limbilor Străine’’– ediţia a V-a.

În cadrul acestui concurs, elevi din diferite clase de liceu de la HasdEu, organizați pe grupe, au realizat un afiș/desen/colaj, conform unor criterii prestabilite. Cele mai frumoase realizări ale elevilor au fost remarcate de profesorii din juriul concursului și cu ele s-a organizat o expoziție în cadrul liceului.

În a doua etapă a proiectului, a urmat concursul „Multilingvismul – o valoarea a viitorului”. Concursul a presupus parcurgerea unei bibliografii minimale (în limba străină studiată) privind Ziua Europeana a Limbilor. Pe baza acestei bibliografii, elevii au participat la concursul propriu-zis, care s-a desfășurat online, cu ajutorul aplicației educaționale Socrative.

Elevii care au obținut cele mai mari punctaje, după cele două etape ale concursului, au fost premiați cu diplome și obiecte specifice manifestării.

Proiectul „Ziua Europeană a Limbilor Străine” (ediția a V-a) a fost coordonat de profesorii Dumitrița Gheju, Ion Sîrbu și Monica Suciu și a fost cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul Agenda Culturală, și de ONG-ul Animus Libri.

Toate activitățile extrașcolare organizate la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj în acest început de an școlar sunt dedicate Iuliei Hasdeu (n. 14 noiembrie 1869) de la a cărei naștere se împlinesc 150 de ani.

Denisa GREGA

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.