Care este cel mai important lucru când pleci în vacanță

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pentru mulți turiști asigurarea medicală de călătorie este opțională. Mulți dintre ei o fac cu o zi înaintea plecării, iar alții nici măcar atunci. Din păcate la fel de mulți călătoresc fără ea și numai atunci când întâmpină probleme de sănătate în străinătate, își doresc să fi avut o astfel de asigurare la îndemână.

Înainte de a te decide dacă îți faci sau nu o astfel de asigurare, citește mai jos care sunt riscurile la care le expui în cazul în care vei avea probleme de sănătate.

Costurile serviciilor medicale în străinătate sunt foarte mare

Să te îmbolnăvești sau să te accidentezi în timp ce călătorești în străinătate ar putea fi o problemă foarte gravă pentru bugetul tău de vacanță. O asigurare medicală pentru călătorii în străinătate îți oferă liniștea că poți accesa mai ușor resursele medicale atunci când ai nevoie. Trebuie doar să te asiguri că ai la îndemână numărul poliței și numărul de telefon al serviciului clienți daune, pentru a le anunța imediat problema medicală cu care te confrunți la destinație. Cele mai multe firme de asigurări, îți vor oferi asistență și te vor direcționa către cel mai apropiat spital sau, dacă ai găsit deja unul. Nu uita să păstrezi toate documentele care atestă vizita ta la medic, facturi, recomandări medicale. Firma de la care ai cumpărat asigurarea le va verifica și vor fi baza dosarului de daună în urma căruia îți vei recupera banii. Poți să ai și martori care să îți susțină situația, dar poți afla în acest caz de ce nu poti construi un caz penal pe declaratia unui martor.

Poți să rămâi fără bagaje

Deși responsabilitatea pentru bagajele pierdute atunci când călătorești cu avionul aparține companiei aeriene, de cele mai multe ori se întâmplă ca turiștii să rămână zile bune la destinație fără lucrurile personale. În acest caz, dacă ai o asigurare specifică ești protejat în cazul pierderii/furtului bagajelor, ori dacă acestea ajung la tine cu o întârziere mai mare de 6 ore din vina transportatorului. Astfel, când te gândești că bagajele tale pot valora mii de euro, este foarte important să ai o astfel de acoperire când călătorești în străinătate.

Anularea vacanței

Există o serie de motive pentru care o vacanță poate ajunge să fie anulată, iar acest lucru nu numai că îți strică planurile, dar îți produce și dezamăgire. Mai mult, vine și cu implicații financiare. O vacanță anulată poate însemna că pierzi rezervările efectuate, atât cele de transport, cât și cele de cazare. Totuși, dacă ai o asigurare storno mai poți recupera o parte din bani. Înainte de a semna o astfel de poliță este bine să citești cu atenție condițiile, pentru că acestea diferă de la o companie la alta.

Dacă călătorești frecvent în străinătate, timpul petrecut pentru toate aranjamentele necesare devine chiar și mai important. Acesta este motivul pentru care ar trebui să iei în considerare o poliță de asigurare medicală extinsă la un an, cu un număr nelimitat de călătorii. Există companii care oferă această facilitate, iar per total prețul este mai bun decât dacă ai achiziționa asigurarea de călătorie la fiecare deplasare. În acest fel vei fi întotdeauna protejat în cazul în care ai nevoie de asistență medicală în timpul frecvențelor tale călătorii în străinătate.

Despre admin 6222 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.