Proiectul cultural-educativ IMAGINE.SUNET.’89

Aflat la a doua ediție, proiectul cultural-educativ IMAGINE.SUNET.’89 își propune să păstreze vie memoria Revoluției printr-o serie de evenimente educative prin artele vizuale, adresat de această dată tinerilor. Elevii și studenții din Lugoj și Timișoara care participă la aceste evenimente în perioada noiembrie – decembrie vor viziona fotografii documentare din proximitatea Revoluției, vor participa la un workshop de fotografie analogică și vor urmări piesa de teatru documentar  “1989. Jurnalul unei revoluții” de Carmen Lidia Vidu, urmat de o sesiune online de Q&A cu regizoarea. Această apropiere prin artele vizuale este doar o formulă de reactualizare a momentului 1989 pentru a înțelege mai bine.

În perioada 3-19 Decembrie la Centrul Multifuncțional Bastion al Consiliului Județean Timiș vă invităm să vizionați în premieră expoziția de fotografie “Primele zile de Libertate” de Prof. Univ. Dr. Stelian Acea.

În data de 6 Decembrie proiectul IMAGINE.SUNET.’89 aduce mai aproape de elevii Liceului Teoretic Coriolan Brediceanu din Lugoj, al doilea oraș „liber de comunism” din țară evenimentele din decembrie 1989 cu sprijinul domnului profesor de istorie Florin Bombescu și al domnului profesor Ioan Aurelian Sima, directorul liceului.

Coordonat de Lect. Univ. Dr. Mădălin Mărienuț de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, secția foto-video, Imagine.Sunet.’89 nu își dorește să politizeze istoria recentă și nici nu este un „revelator” de adevăruri precum soluția folosită în tehnica developării filmului fotografic.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și se desfășoară în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara, Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Liceul Teoretic Coriolan Brediceanu Lugoj și al Centrului de Creație al Artelor Vizuale Contemporane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.