Proiectele spitalului lugojean, blocate de Agenţia pentru Protecţia Mediului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectele de reabilitare a secțiilor spitalul lugojean se lovesc din nou de lipsa aprobării de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș. Mai exact, conducerea spitalului a depus o solicitare pentru reabilitarea, reamenajarea și extinderea secțiilor chirurgie generală, urologie și ATI. Aprobarea acesteia presupune respectarea unor cerințe de domeniul fantasticului, spune Erwin Floroni, managerul spitalului. Printre condițiile Agenției de Mediu se află chiar înființarea unei stații de epurare la spital, lucru considerat absurd.

„Și anul acesta am primit deja un răspuns negativ de la mediu pe o lucare de reabilitare. Cer niște absurdități, mă voi gândi cum să le pot rezolva, pentru că cerințele lor sunt de domeniul științifico-fantastic. Îmi cer stație de epurare pe spital, lucru imposibil de realizat. Nu știu dacă are un spital din țară stație de epurare specială. Trebuie să replantez pomii pe care îi tai și să le spun exact locația, ceea ce mi se pare din nou absurd. Îmi cer aprobarea ISU pe întreaga clădire, vorbesc acum despre clădirea principală, pentru că despre lucrarea din clădirea principală e vorba în prima fază. Asta deși clădirea are ISU pe toate secțiile și compartimentele. Ei cer încă o dată pe toată clădirea. Asta înseamnă alți bani, altă distracție”,

a afirmat Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj.

Pe lângă aceste cerințe, cei de la Agenția pentru protecția Mediului Timiș au solicitat să fie specificată aparatura care va intra în reabilitarea secției de chirurgie, asta deși reabilitarea cuprinde doar instalația de aer condiționat. Conform unei adrese venite de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, toate aceste cerințe trebuie soluționate până în data de 10 iunie, altfel va înceta procedura de obținere a acordului de mediu.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.