Concurs național, salvat de omul de afaceri Gabriel Olaru

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După ce consilierii județeni din Timiș au respins, săptămâna trecută, regulamentul de folosire a aerodromului utilitar Cioca, cei 70 de elevi din întreaga țară, care participă la concursul național pentru elevi Can Sat, organizat de Agenția Spațială Română, în parteneriat cu Universitatea de Vest, vor fi transportați în fiecare zi a competiției de la Timișoara la aeroportul din Caransebeș, unde vor fi organizate activitățile.
Reprezentantul Aeroportului Caransebeș, Gabriel Olaru, a crezut de cuviință să sprijine copiii, așa că a luat legătura cu Agenția Spațială Română, iar concursul va avea loc.

„Am văzut criza care s-a creat din cauză că nu s-a votat ceva în Consiliul Judeţean Timiş, am luat legătura cu preşedintele Agenţiei Spaţiale Române, dumnealui a luat legătura cu rectorul Universităţii de Vest şi aşa a fost deblocată situaţia. Dacă tot se întâmplă evenimentul, vrem să îl facem unul de impact, în care să implicăm şi Liceul Tehnologic de Aviaţie „Max Ausnit” din Caransebeş”,

a declarat Daniel Gabriel Olariu, asociat în afaceri cu fiul lui Max Ausnit (fost industriaş în perioada interbelică), Steven Ausnit.

Omul de afaceri lugojean nu a stat pe gânduri când a venit vorba de a da o mână de ajutor. Ba mai mult, a pregătit și câteva surprize pentru concurenți, dar și pentru copiii care vor veni la aeroport ca simpli privitori.

„Avem tot suportul necesar. Noi le asigurăm partea de locație, partea de lansare a acestor obiecte zburătoare de la 1 km altitudine și facem și cu ei, și cu copiii care vor veni, și cu elevii de la Liceul Tehnologic din Caransebeș, o pizza party după ce se termină concursul. Va avea loc și o prezentare a Liceului Tehnologic de Aviație „Max Ausnit”.

Concursul național Can Sat va avea loc în 24 sau 25 aprilie, în funcție de condițiile meteo, care trebuie să permită lansarea minisateliților construiți de elevii din întreaga țară.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.