Proiect Erasmus+ „Moving Together” la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 20-30 august 2018, 21 de elevi de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj au participat la un proiect Erasmus+ „Moving Together”- KA1 Youth Exchange, la Mehadia, împreună cu elevi din Ungaria, Slovacia și Cehia.

Participanții au dezvoltat prin proiectul „Moving Together” competențe trans-disciplinare, s-au implicat activ în descoperirea înțelegerii interculturale prin mișcare și dans, pentru ei fiind prima întâlnire cu metodele de învățare nonformale, în activități care au protejat subiectul înțelegerii interculturale în comunitățile lor locale.

Mai mult, datorită promovării Erasmus+  în timpul proiectului, participanții au devenit motivați de modul în care ar putea beneficia de alte oportunități ale Erasmus +.

„Elevii noștri au dovedit creșterea capacității și a adaptabilității la mediile interculturale prin utilizarea pe deplin a libertății de exprimare prin dans, creșterea nivelului de toleranță și solidaritate față de alte culturi, precum și creșterea diversității participanților, creșterea capacității de promovare a înțelegerii și implicării interculturale în activitățile internaționale în context nonformal al celor patru organisme internaționale partenere și, nu în ultimul rând,  au asimilat o atitudine pozitivă față de societatea europeană a proiectului”, a declarat prof. însoțitor Silvia Gheleșian.

Denisa GREGA

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.