Programul evenimentelor culturale ce vor fi organizate de Biblioteca Municipală Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

♦ Joi, 4 mai 2023, cu începere de la ora 17, la „Casa Bredicenilor” din Lugoj, va avea loc o întâlnire cu scriitorul și traducătorul Simion Dănilă, cu ocazia aniversării a 80 de ani (23 aprilie 1943). Cu acest prilej va fi lansat volumul „Antologie a poeziei sepulcrale românești”, 510 pagini, Editura Eurostampa, 2021, realizat de Simion Dănilă, care cuprinde „numele cele mai răsunătoare ale literaturii române”, între care și unii poeți lugojeni. Vor vorbi Constantin Tufan-Stan, Adriana Weimer, Cristian Ghinea și Simion Dănilă. Evenimentul este moderat de Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

♦ Tot joi, 4 mai 2023, și tot la „Casa Bredicenilor” din Lugoj, va avea loc lansarea postumă a cărții  „Spații sacre – Locuri de veci ale Lugojului”, volum semnat de Gheorghe Luchescu și îngrijit de Simion Dănilă. Vor vorbi Vasile Muntean, Ionuț Furdean, Ioan Cerbu, Răzvan Pinca, Constantin Tufan-Stan, Cornelia Luchescu, Sorin Luchescu. Evenimentul este moderat de Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

♦ Sâmbătă, 6 mai, cu începere de la ora 13, la Teatrul Traian Grosavescu, va avea loc lansarea cărții „Pelerinaj în Țara Sfântă – Grupir”, de Maria Rogobete, volum apărut în acest an, în condiții grafice deosebite la Editura Castrum de Thymes”. Vor vorbi Daniel Luca, preotul Iosif Hânda, Maria Hadiji, Vasile Barbu (Uzdin), Nicolae Toma, Dumitru Buțoi, Ion Teca. În cadrul evenimentului, Maria Voronca și Gabriela Hlușcu vor susține un moment artistic, iar Radu Bercean, de la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, un microrecital de pian. Evenimentul, colorat cu o expoziție de desene semnate de Carmen Rogobete, elevă la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj, va fi moderat de Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

♦ În continuare, joi, 18 mai, cu începere de la ora 17,30, la „Casa Bredicenilor” din Lugoj, va avea loc lansarea cărții „Psihopatologie, Persoană și Cultură”, autor Mircea Lăzărescu; iar

♦ joi, 25 mai, de la ora 18, tot la „Casa Bredicenilor” – lansarea cărții „Ziua a opta”, de Elena Maria Cernăianu.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.