Lugojul începe sezonul cald din nou fără ștranduri. Niciun bazin nu se deschide

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ștrandul orașului, reabilitat de fosta administrație, a fost închis la doar un an după inaugurare. Cea de-a doua locație, SPA-ul acoperit din Lugoj, nu a funcționat nici măcar o zi. În 2016, fosta administrație l-a inaugurat cu sobor de preoți, dar lucrările nu au fost finalizate și SPA-ul nu a putut fi deschis.

Noua administrație a Lugojului a decis, după mai multe expertize, că acesta nu va putea funcționa, din cauza mai multor deficiențe, cum ar fi faptul că apa nu poate fi încălzită, iar suprafața din interior a fost placată cu o gresie lucioasă, un adevărat pericol pentru cei care ar veni la bazin.

„Ștrandul actual e într-o situație în care nu se prea găsește ieșire. Am discutat și cu Curtea de Conturi, ne-au recomandat să facem o expertiză, nu am găsit experți, pentru că trebuie expertiză atât a construcțiilor, cât și a instalațiilor sanitare și a celor electrice și o expertiză de rezistența clădirilor.

Bazinele, pentru că au fost reabilitate prost, au fisuri foarte mari și pierd sute de metri cubi de apă zilnic, ceea ce înseamnă costuri enorme de exploatare. În plus, avem o garanție de 20 de ani la acea lucrare, dată de constructorul care a făcut lucrarea, care ne împiedică să mai facem lucrări.

Curtea de Conturi zice: ai făcut o lucrare, e 20 de ani garanție, nu mai ai voie să bagi banii în ea, că e ilegal să cheltui banii dacă au fost cheltuiți și s-a obținut această garanție. Între timp, firma respectivă s-a desființat, s-a lichidat, și-au ascuns patrimoniul și nu mai ai pe cine să urmărești.

La SPA e aceeași situație. Din nefericire, acolo s-a lichidat și firma și a murit și patronul. Deci nu mai ai pe cine să găsești vreodată să recuperezi ceva”, spune fostul primar Claudiu Buciu, în prezent consilier al primarului interimar din Lugoj.

Bazinul de pe Insula din Cotu Mic trebuie reabilitat

Anul trecut, Primăria Lugoj a cumpărat de la Meridian 22 un complex comercial pe Insula din Cotu Mic, care conține inclusiv un bazin pentru adulți și unul pentru copii. Din păcate, nici acestea nu sunt funcționale, la această oră, deoarece au nevoie de reparații.

Reprezentanții administrației locale spun că nu ar fi foarte multe lucrări de executat și există șanse ca în acestă vară ștrandul de pe insulă să funcționeze. Acestea nu sunt foarte mari, însă, abia în această perioadă face o analiză prin care să se identifice problemele și necesarul de lucrări la această bază.

Până vor fi scoase la licitație și vor fi executate o să mai curgă multă apă pe Timiș. Și dacă a venit vorba de râul Timiș, care traversează orașul dintr-un capăt în altul, lugojenii trebuie să știe că DSP transmite că scăldatul în acest râu este interzis din cauza unor riscuri mari de îmbolnăvire, apele curgătoare din județ fiind contaminate de germeni patogeni, care pot duce la anumite afecțiuni dermatologice, oculare, otice și așa mai departe. (N. S.)

Așa arăta Ștrandul  în iunie 2019

Și așa arată acum!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.