Programul Casa Eficientă Energetic mai are fonduri disponibile. Poți economisi până la 70% din energie cu vata bazaltică

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Programul `Casa Eficienta Energetic”, derulat de Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administraţia Fondului pentru Mediu, are încă fonduri disponibile, iar doritorii pot aplica în continuare pentru a creşte performanţa energetică a locuinţelor.

ROCKWOOL Romania, principalul producător de vată minerală bazaltică din România, arată că termoizolarea casei cu ajutorul acestui produs aduce beneficii care ţin nu doar de reduceri semnificative ale facturilor la energie, ci şi siguranţă crescută la incendiu, confort acustic sporit şi un climat sănătos în interiorul locuinţei.

“Cei care aleg să își izoleze casa cu vată minerală bazaltică pot vedea încă de la început reduceri de 70% ale facturilor pentru încălzirea şi răcirea locuinței. Investiţia iniţială se recuperează în câţiva ani, mai ales în condiţiile în care statul susţine financiar 60% din efort, iar produsele ROCKWOOL sunt accesibile, întrucât avem o fabrică de vată minerală bazaltică lângă Ploiești, o investiție de 50 de milioane de euro”,

a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

“Un aspect chiar mai important decât economia de bani la facturile de întreținere este nivelul crescut de siguranţă la incendiu pe care îl are o casă anvelopată cu vata minerală bazaltică, ceea ce înseamnă un plus de grijă pentru noi şi familiile noastre în faţă focului. Vata ROCKWOOL nu arde şi se încadrează în clasa A de reacție la foc, cea mai ridicată, adică este incombustibilă, nu arde și se topește la peste 1000°C. De asemenea, vata permite pereţilor să “respire”, ceea ce împiedică formarea mucegaiului şi contribuie la crearea unui climat sănătos în interiorul locuinţei”,

a adăugat directorului companiei daneze.

În România sunt aproximativ 8,2 mil. locuințe, distribuite în 5,1 mil. clădiri. În zona urbană, 72% din locuințe sunt în clădiri de tip bloc, în timp ce în zona rurală 94,5% din locuințe sunt case unifamiliale. Acestea din urmă reprezintă nu mai puțin de 98% din fondul rezidențial, în vreme ce 37% din locuințele din România sunt concentrate în doar 2% dintre clădirile rezidențiale (blocuri de locuit). Suprafața locuibilă totală a crescut continuu în România, de la 270 mil. m2 în anul 2000 la 425 mil. m2 în 2016.

Grupul danez ROCKWOOL, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, susține programul “Casa Eficienta Energetic” și vine în întâmpinarea clienților cu sisteme complete, care pe lângă eficienţa energetică, oferă siguranță maximă la incendiu, durabilitate și izolare acustică.

Pentru o izolare termică superioară, ROCKWOOL propune clienților pachetul complet REDArt care îmbină toate elementele unui termosistem eficient. Sistemul se instalează cu ușurință pe pereții exteriori ai clădirii, pentru a reduce pierderile de căldură, precum şi pentru a extinde durata de viaţă a acesteia.

Programul “Casa Eficientă Energetic” este primul program guvernamental de finanțare a creșterii eficienței energetice a caselor unifamiliale, ce își propune să sprijine proprietarii de case cu sume de până la 15.000 de euro. Proprietarii de case interesați de programul Casa Eficientă Energetic va trebui să depună online o cerere pentru prima energetică însoţită de un certificat de performanţă energetică inițial și un audit energetic al casei care urmează a fi renovată. Imediat dupa acceptarea cererii, proprietarii vor primi un număr unic de înregistrare. Asta înseamnă că au la dispoziție 60 de zile pentru a veni cu tot dosarul investiției. După aprobarea dosarului, lucrările pot începe și se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.