Program Erasmus+ la CŞEI “Alexandru Roşca”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După proiectul Comenius, We talk!, desfășurat în perioada 2013-2015, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca din Lugoj continuă să reprezinte cu succes pe plan european învățământul special din județul Timiș, în prezent derulând și un proiect în cadrul programului Erasmus+. Intitulat My work is my future și având nr. referință: 2015-1-SK01-KA219-008905, proiectul se desfășoară în perioada 2015-2017, împreună cu alte 5 țări partenere: Slovacia (cu rol de coordonator al proiectului), Marea Britanie, Croația, Polonia și Turcia.

Este vorba de un proiect de parteneriat strategic în domeniul școlar, proiect desfășurat doar între școli din învățământul special și special integrat.
În perioada 08-12.05.2017, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca din Lugoj găzduieşte ultima etapă de mobilitate din cadrul proiectului, fiind pregătite multe activităţi antrenante şi interesante pentru partenerii internaţionali.
Evenimentul Open day Erasmus +, a debutat cu o întrevedere cu primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, la sediul primăriei, celelalte activităţi urmând a se derula în cadrul şcolii: vizitarea atelierelor tematice, activităţi didactice demonstrative, workshop-ul internaţional cu tema Sensori Integration Techniques.

La activităţi au participat şi reprezentanţi ai şcolilor speciale din judeţul Timiş.
Obiectivele proiectului sunt: facilitarea tranziției elevilor cu nevoi speciale de la școală la viața activă, împărtășirea, analizarea și compararea exemplelor de bună practică şi a curriculumului cu referire în principal la educația prevocațională și vocațională în învățământul special, creșterea utilizării TIC, având rol de resursă de bază în predare și învățare, crearea unui website al proiectului ca resursă educațională deschisă, pentru îmbunătățirea abilităților de preprofesionalizare/profesionalizare ale elevilor cu nevoi speciale.

Grupurile țintă ale proiectului sunt, pe de o parte, profesioniştii (profesori, psihologi, terapeuți, asistenţi sociali etc.) care lucrează cu persoane cu nevoi speciale, dobândirea de noi înţelegeri, experienţe, metode, strategii, resurse educaţionale şi deprinderi de folosire a tehnologiilor de informaţie şi comunicare sub forma educaţiei formale şi informale; pe de altă parte, elevii cu CES care vor beneficia prin implementarea noilor strategii şi metode de lucru împărtăşite în timpul acestui proiect, ceea ce va facilita tranziția lor de la educaţie la viața activă.

Director,
Viorica PARASCHIVU

Despre admin 6669 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.