Acţiune de curăţenie în municipiul Lugoj în cadrul campaniei „Let’s Do It România!”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Programată săptămâna trecută, acțiunea de curățenie  în cadrul campaniei „Let’s Do It România!” , organizată cu cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj, a fost amânată din cauza timpului nefavorabil și va  avea loc sâmbătă, 13 mai 2017, ora 9.

„Let’s Do It România!” este cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.400.000 de voluntari implicaţi în 7 ani de activitate, în care oamenii implicați „acționează” și nu doar „vorbesc despre”, cred în puterea exemplului și mobilizează sute de mii de voluntari în același spirit, sunt dedicați unei cauze care sprijină mediul și comunitatea pe termen lung și sunt responsabili față de resurse și învățându-i și pe ceilalți să le prețuiască.

În perioada 2010-2017, voluntarii „Let’s Do It România!”au reuşit să strângă peste 2.427.000 de saci de deşeuri, reprezentând 25.000 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 9.900.000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 650.000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2.500 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România.

Municipalitatea a stabilit zonele în care acţiunea este oportună, împreună cu coordonatorul pe județul Timiș al Organizației „Let’s Do It România!”lugojeanul Alexandru Szilagy, care ne-a declarat:

„Prin acțiunile noastre mobilizăm tineretul, în general și mai ales copiii să participe la aceste acțiuni, care reprezintă pentru ei o metodă de educare și responsabilizare din punct de vedere ecologic, învățându-i astfel să păstreze curățenia și să fie responsabili față de resursele comunității în care trăiesc, prețuindu-le. Pentru a realiza acest eveniment ecologic avem sprijin și suport de la București, prin asigurarea de materiale necesare desfășurării în bune condiții a acestei acțiuni.”

La acțiune se implică și Clubul Yves Rocher, prin Alina Muntean – Sales Manager YVES ROCHER România, care a declarat pentru Actualitatea: 

Clubul Yves Rocher a ales să sprijine acțiunea locală de ecologizare a malurilor și parcurilor din Lugoj, alături de cei de la Let’s Do it Romania cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj. Ne vom implica în toate acțiunile care promovează respectul față de natură și față de femei din toate comunitățile locale.

Ne dorim să recompensăm implicarea femeilor în acțiunile lor pentru protejarea naturii și a mediului înconjurător. În acest sens, fiecare participant la acțiunea de sâmbătă va fi recompensat cu carduri de reducere cadou și alte câteva surprize. Vă așteptăm sâmbătă, 13 mai 2017, începând cu ora 8, la cortul nostru de pe platforma Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru ca începând cu ora 9 să plecăm împreună spre locurile destinate ecologizării.

Haideți să acționăm împreună pentru a deveni oameni mai frumoși !” 

S.C. Salprest S.A. Lugoj va pune la dispoziția participanţilor saci şi mănuşi și va ridica deșeurile colectate în cursul acestei acțiuni. Se va interveni pe malurile râului Timiș între cele două poduri pietonale și în zona Plopiîn două parcuri lugojene, respectiv Parcul George Enescu și Parcul Prefecturii, precum și în zona Moara Șpănească

Estera CIMPONERIU

 

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.