Profesori italieni, în vizită la Liceul “Aurel Vlaicu”, în cadrul unui proiect Erasmus

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O delegație de 12 profesori din Italia, din localitatea Sant Giuseppe Vesuviano, a venit astăzi la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj în cadrul unui program Erasmus+, intitulat “Be green, be smart and built up your future”.  Proiectul a început în 2017 și acum este aproape de final. Cel mai important obiectiv, care s-a întins pe perioada a doi ani și în care au fost implicați foarte mulți elevi, români și italieni, a fost reciclarea materialelor electronice.

Astăzi este o zi festivă pentru noi.  Avem marea bucurie să-i primim pe partenerii noștri din Italia. Suntem la finalul proiectului Be green, be smart and built up your future.  Este o experiență nemaipomennită Erasmus. Noi suntem la al optulea proiect Erasmus pe care îl vom începe anul acesta. Acest proiect are anumite obiective, printre care reciclarea materialelor electronice. Avem un imn al proiectului, pe care l-ați auzit mai devreme. Însă obiectivele proiectului nu prevăd doar reciclarea materialelor, ci și comunicarea dintre elevii și profesorii noștri. Noi am avut un schimb de experiență cu profesorii și elevii în Italia, ne-am deplasat acolo  și acum este rândul profesorilor din Italia să vină la noi în școală”, a declarat Silvia Ghelelșian, director Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”.

 Profesorii prezenți astăzi la Lugoj și primiți cu pâine și sare s-au arătat entuziasmați de modul în care proiectul s-a desfășurat și de cunoștiințele pe care    le-au acumulat.

 Suntem în faza finală a acestui proiect. Deja am cunoscut elevii și profesorii anul trecut, când au fost în Italia și a fost o experiență extraordinară. A fost o oportunitate grozavă pentru elevii noștri să facă schimb de experiență, să exploreze diferite culturi și sisteme de educație, a declarat Rosa Cutolo, unul dintre profesori

A fost o ocazie grozavă să-mi îmbunătățesc calitatea de profesor. Predau engleza în Italia și sunt foarte interestă să observ cum elevi de diferite naționalități interacționează. Datoria noastră ca profesori este să le insuflăm valorile de prietenie și solidaritate între oameni și acesta este un lucru foarte important pentru mine”, a completat Pasqvalina Chihanese, un alt profesor din Italia

 Primul pas al proiectului a fost formarea elevilor. Foarte interesant a fost faptul că proiectul a reunit diferiți elevi, din diferite specializări economice, dar și tehnologice. Cel mai important a fost că i-am învățat pe elevi care este scopul reciclării în lumea contemporană”, a adăugat Speranza Ambrosio, profesor.

 Astăzi profesorii italienii s-au familiarizat cu Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”, le-au fost explicate realizările școlii și s-au pus la punct etapele de final ale proiectului care se va încheia la 1 octombrie. Luni, oaspeții din Italia vor participa la deschiderea noului an școlar.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.