Prof. Mihai Dorin Jitaru a primit titlul de „Antrenor Emerit”

Potrivit unui ordin MTS emis acum câteva zile, se acordă titlul de „Antrenor Emerit” profesorului Jitaru Mihai Dorin. O recunoaștere oarecum tardivă a unei vieți închinate sportului la fileu, a performanțelor obținute de-a lungul unei cariere îndelungate, într-o perioadă în care Constanța și Lugojul au fost bornele de referință ale tehnicianului lugojean.

Locuri pe podium și participări internaționale de prestigiu cu echipele Constanței, meciuri pe banca echipelor naționale și participări la competiții europene și mondiale, plus munca din Lugoj de reinventare a voleiului, a mentalității de performanță în sportul de echipă, dezvoltarea acestuia și creșterea de noi valori, implicit de formații de nivel remarcabil.

Un titlu național la junioare obținut cu Lugojul în 1990 care a determinat un parcurs în creștere al mișcării voleibalistice în oraș care, iată, continuă după 35 de ani de la primii pași.

Militant și participant la acțiunile de înființare a Clubului Sportiv Municipal Lugoj, Dorin Jitaru are la activ 24 de ani de profesor la catedra studenților, 41 de ani de antrenorat în diviziile A (22) și B (19) pe banca echipelor feminine, 2 ani de conducător al sportului la nivel județean, 14 ani ca director al Clubului Sportiv Școlar Lugoj și, ulterior, de la înființare, cinci ani conducător al Clubului Sportiv Municipal.

Pentru toate acestea și, poate, altele care n-au cum încăpea în pagini de ziar, pentru stăruința de a nu ceda în momentele grele care s-au derulat de-a lungul anilor deloc ușori de debut și, mai apoi, pentru tot ce a oferit performanței în sport, mulțumiri și urări de bine într-un moment onorant, binemeritat.

Felicitări, domnule profesor!

Dan H. BRUDIU

 

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.