Primul autobuz electric a ajuns la Lugoj. Celelalte opt vor veni abia în septembrie

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

A ajuns primul autobuz electric la Lugoj, din cele nouă pe care municipiul trebuie să le primească. Lugojul se află pe lista celor șapte oraşe din ţară care vor primi 81 de autobuze electrice, cu lungimea de cca. 10 m, destinate transportului public urban de călători.

Autobuzele vor fi livrate în municipiile Alexandria, Brăila, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Lugoj și Slobozia, a anunțat  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Valoarea contractului demarat de administrația Boldea este de 18.179.997 lei (fără TVA). Trei staţii de încărcare rapidă și nouă staţii de încărcare lentă au ajuns deja din luna martie și sunt depozitate în fostul bazar.

Livrarea autobuzelor a întârziat din cauza războiul din Ucraina, care a perturbat transportul naval, iar nava pe care au fost încărcate autobuzele nu a putut pleca spre România.

Conform graficului înaintat, „societatea care livrează autobuzele s-a angajat ca și celelalte autobuze să ajungă la Lugoj până în luna septembrie”, a declarat Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.