A sosit autobuzul electric, dar au dispărut celelalte

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După cum v-am informat în numărul trecut al ziarului nostru, primul autobuz electric din cele nouă, promise încă din 2019, adică de pe vremea fostei administrații, a ajuns la Lugoj și a fost garat în curtea  Meridian 22.

Autobuzul are 10 metri lungime și o capacitate de 24 de locuri pe scaune, 45 de locuri în picioare și un loc pentru persoane cu dizabilități.

„Noul mijloc de transport călători este dotat cu aer condiționat, rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, camere de supraveghere și operare video în interior și exterior, trei uși de acces și podea joasă”, a comunicat Meridian 22.

Autobuzul va rămâne în curtea Meridianului până când o echipă de specialiști ai producătorului va sosi la Lugoj pentru a face instructajul șoferilor. Urmează apoi o perioadă de probe, după care autobuzul va fi pus în circulație, cel mai probabil în toamnă, când sunt așteptate și celelalte opt.

Până atunci însă, administrația locală va trebui să amenajeze autogara, plus cele trei staţii de încărcare rapidă și nouă staţii de încărcare lentă, care au ajuns deja la Lugoj încă din martie și au fost depozitate în fostul bazar.

Celelalte opt autobuze vor ajunge la Lugoj abia în luna septembrie.

Problema însă e alta! După cum ne-au semnalat unii cititori, se pare că „edilii” au desființat „mersul autobuzelor” clasice din municipiu. Au desființat și cele cinci bănci de pe strada Buziașului și ne recomandă mersul pe jos prin centrul orașului, care arată de parcă ar fi centrul Kievului.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.