Primavară, care-ai fost, vino iar, ai mare rost!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liceul „Coriolan Brediceanu” are încă trei elevi calificați la Olimpiada Națională

Cu o  frecvenţă de cronometru, aproape săptămâ-nal, am fost obişnuiţi să primim veşti din cele bune, cu rezultate, parcă din ce în ce mai strălucitoare, obţinute de „trupele de comando” ale „Marii Familii a Brediceniştilor”, avându-l la conducere pe prof. dr. Ioan Aurelian Sima, acest adevărat „Pater Familias”, care şi-a luat drept model „Marea Familie a Bredicenilor”. Aşa au stat lucrurile şi în această săptămână, atunci când am fost informaţi că încă trei elevi, ai Liceului Teoretic C. Brediceanu, s-au calificat la două discipline, la faza naţională a olimpiadelor, care mai sunt de desfăşurat. Iată rezultatele:

Eusebiu Jiurjiu (clasa a X-a) și Andrada Blotea – Antoni (clasa a XII-a) au obținut Premiul I la faza județeană a Olimpiadei de limba franceză și s-au calificat la Olimpiada Națională. Elevii sunt pregătiți de prof. Maria Păcurar. La faza națională a Olimpiadei de limba germană modernă va participa și Jessica Polk, care a obținut Premiul I la faza județeană, fiind pregătită de prof. Dagmar Lepcan.

La Olimpiada județeană de limba germană modernă au mai obținut premii:

Ioana Godeanu (clasa a XI-a) – Premiul II;

Miruna Știucă (clasa a XI-a) – Premiul II;

Andreea Costi (clasa a X-a) – Premiul II;

Teodora Poszar (clasa a XI-a) – Premiul III;

Oana Arpec (clasa a X-a) – Mențiune;

Miruna Crețu (clasa a VII-a) – Mențiune;

Erika Kristof (clasa a VII-a) – Mențiune.

Elevii au fost pregătiți de prof. Astrid Tătar și prof. Pestemia Berariu.

La Olimpiada de informatică, elevul Edward Seraco-vanu (clasa a VII-a) a obținut Premiul II, fiind pregătit de prof. Ramona Dejica, prof. Cristian Vida şi prof. Cristina Iordaiche.

Primăvara debutase pe toate planurile, în mod fericit. A avut şi o parte mai puţin plăcută. Faptul că un virus buclucaş şi-a făcut apariţia, aşa, nitam-nisam, a determinat-o pe „ministresa” învăţământului să dea ordin ca şcolile să fie închise o perioadă, iar olimpiadele şcolare să nu se mai ţină. Ori asta i-a privat pe „olimpicii” bredicenişti de nişte rezultate foarte bune. Nu-i nimic! Totuşi, eu mi-am permis să parafrazez nişte versuri ale unui român -poet, apreciat de unii, hulit de alţii, şi zic încă o dată cum am zis în titlu: „Primăvară, care-ai fost, vino iar, ai mare rost! Cum aş putea să închei? Numai cu versurile unui mare poet român: „Au  înnebunit salcâmii!”

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.