Primarul Lugojului: Continuăm!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La final de campionat, satisfacţii deosebite pentru prim-divizionara C.S.M. Lugoj – volei, sezonul 2018-2019 reprezentând cea mai productivă perioadă ca rezultate, pe care vi le-am prezentat în numerele trecute ale săptămânalului nostru.

Motiv pentru care întregul grup angrenat în obţinerea de performanţe se poate considera mulţumit. Şi aici mă refer în primul rând la principalul finanţator, Primăria Municipiului Lugoj, cea care, pentru o derulare normală a lucrurilor, suportă circa 85 % din bugetul necesar activităţii, grupul de sponsori (15 %), colectivul C.S.M. Lugoj şi colaboratorii, lotul de sportive şi tehnicieni, suporterii şi spectatorii prezenţi etapă de etapă la volei în tribunele Sălii Sporturilor.

Un campionat s-a încheiat, altul se pregăteşte în aceste zile. Au apărut deja ştiri despre schimbări importante la cluburile din prima ligă, în legătură cu care vă vom informa la timp. Departe însă de ceea ce fac sau desfac alţii, de urmărit este cum va reuşi secţia de volei să facă faţă problemelor pe care le are în acest moment. În directă relaţie cu activitatea, starea financiară şi priorităţile clubului lugojean. Care depind, fără îndoială, de nivelul de implicare financiară a factorilor de decizie locali.

Motiv pentru care, în cursul săptămânii trecute, s-au purtat discuţii între primarul Francisc Boldea, directorul C.S.M. Lugoj, Marius Maier şi preşedintele secţiei de volei, Dan H. Brudiu. O analiză a situaţiei actuale, care a impus o evaluare corectă a necesităţilor secţiilor în funcţie de nivelul competiţiei, volumul de activitate, performanţe şi impact la nivelul publicului, obiective, o dimensionare financiară în consecinţă a resurselor, dar pentru susţinătorii sportului din Banat o veste pe care cu toţii, evident, o aşteptau: echipa de volei va fi susţinută în continuare de Primăria Lugoj în prima ligă, în al zecelea an consecutiv la acest nivel!

Condiţiile pe care primarul Francisc Boldea le-a pus în discuţia din biroul nr.1 sunt:

  1. reconstruirea echilibrată a colectivului, bineînţeles, cu păstrarea, în limita posibilităţilor, a cât mai multe voleibaliste din lotul sezonului trecut şi transferul câtorva sportive de origine română.
  2. menţinerea staff-ului tehnic în componenţa actuală, cu tandemul Segrt – Grbic pe banca tehnică, Canea preparator fizic, fără modificări.
  3. evoluţia în noua ediţie de campionat 2019-2020 având ca obiectiv păstrarea locului în prima divizie, având în vedere că noul campionat porneşte la drum cu 12 echipe, solide din punct de vedere material – organizatoric.

O primă veste foarte bună, vom continua. Dar în condiţiile în care, încă, se impun nişte reglaje la nivelul secţiei de volei în club, pentru încheierea onorabilă a socotelilor din campionatul recent încheiat. În primul rând achitarea urgentă a drepturilor materiale către sportive şi antrenori pentru lunile martie, aprilie şi mai, restante la data de 15 iunie.  Deoarece, din bugetul public de 800.000 lei alocat până în prezent pentru volei, s-au cheltuit în anul 2019  pâna la 1 iunie 638.000 lei, din care s-au achitat datorii şi restanţe de 290.500 lei pentru anul 2018 (contracte, furnizori, servicii), diferenţa de 347.500 lei fiind cheltuiţi în activitatea din 2019. Adică 34.5 % din bugetul anual de 1.200.000 lei declarat pentru volei în acest an.

   În principiu, sursa de finanţare a celorlalte sporturi din club, mai puţin fotbalul,  care va activa în Liga a patra, va fi suma prevăzută în contractul cu Consiliul Judeţean Timiş (instituţie care nu a aprobat finanţarea echipei de volei în ultimii ani), urmând ca prioritatea nr.1 în C.S.M. Lugoj să o constituie crearea unor condiţii rezonabile pentru formaţia ce urmează să evolueze pentru Lugoj şi România, în toamnă, în Cupele Europene intercluburi. De altfel, voleiul de la C.S.M. Lugoj constituie singura secţie feminină din judeţul Timiş şi Banat prezentă în prima ligă în sporturile de echipă din România. Pentru a zecea oară consecutiv, în condiţiile în care voleiul Lugojului joacă din anul 1985, de 34 de ani, fără întrerupere la nivelul primelor două ligi din ţară!

Hotărârea de a continua la nivelul primei ligi implică o mare responsabilitate din partea tuturor celor implicaţi. Vor urma zile şi luni pline, concurenţa fiind redutabilă, plus că aria de căutări interne se restrânge şi mai mult  în condiţiile noului sezon. În care, în paralel cu  construirea unui colectiv care să asigure stabilitate şi valoare pentru îndeplinirea obiectivului, secţia de volei va încerca să aibă în componenţă cât mai multe nume autohtone şi să ofere şansa de a evolua şi tinerelor sportive promovate de la Clubul Sporiv Şcolar. Ţineţi-le pumnii şi fiţi alături de C.S.M. Lugoj – volei!

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.