Primarul Francisc Boldea a premiat doi tineri care au salvat viața unui om

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Alina DAMIAN

Marți, 19 mai 2020, Primarul Municipiului Lugoj, prof. ing. Francisc Boldea, i-a primit la sediul instituției pe tinerii Alexandru Marcu şi Roland Alexandru Trocan, elevi în clasa a 8-a, la două instituții de învățământ lugojene, respectiv Școala Gimnazială nr. 2 și Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”, care în seara zilei de 18 mai au făcut un gest de înalt spirit civic.

Cei doi elevi au observat pe unul din stâlpii podului pietonal din Cartierul Cotu Mic un cetățean aflat în stare de ebrietate care intenționa să se sinucidă. Dând dovadă de curaj și omenie, tinerii au reușit să-l împiedice pe cetățeanul respectiv să sară până la venirea forțelor de ordine, care l-au preluat pe cel în cauză. Edilul șef i-a felicitat călduros pe cei doi elevi și a avut cuvinte de apreciere față de  spiritul civic, curajul și empatia de care au dat dovadă, fapta lor ducând, cel mai probabil, la salvarea vieții acelui om. Constatând cu tristețe că asemenea gesturi sunt tot mai rare în viața cotidiană, primarul municipiului și-a exprimat speranța că fapta celor doi tineri va constitui un exemplu  și va inspira și alți cetățeni să acționeze spre binele comunității.

Eedilul șef a avut un dialog amical cu tinerii și s-a interesat despre preocupările lor și problemele cu care se confruntă. La finalul discuției primarul municipiului le-a acordat tinerilor diplome de excelență și a precizat că va propune Consiliului Local al Municipiului Lugoj ca pentru gestul lor de spirit civic să le fie alocată din bugetul local suma necesară achiziționării a două laptopuri, câte unul pentru fiecare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.