Primăriile din Țara Făgetului sunt în stare de urgență

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În urma anunțului celor de la BRAI CATA privind renunțarea la contractul de colectare a deșeu-rilor din zona 4 Făget a județului Timiș, primarii din Țara Făgetului s-au întâlnit pentru a căuta cele mai bune soluții la această problemă delicată cu care se confruntă în acest moment.

În acest sens și în urma consultărilor dintre primării, reprezentanții Consiliului Județean Timiș și ai Prefecturii Timiș, a fost luată hotărârea de a se declara stare de urgență la nivelul UAT-urile afectate, această măsură permițând administrațiilor locale să încheie contracte cu operatori de salubrizare până la finalizarea procedurilor pentru adjudecarea prin licitație a gestiunii serviciilor de salubrizare unui singur operator pentru zona 4 Făget.

„Momentan, singura soluție fezabilă pentru deblocarea situației a fost declararea stării de urgență, deoarece acest mecanism îți permite să semnezi un contract cu un alt operator în tot acest interval de timp, până la finalizarea procedurilor privind atribuirea zonei 4 Făget unui alt operator de salubrizare. Fără această posibilitate, întreaga zonă ar fi intrat într-un blocaj privind colectarea deșeurilor.

Suntem într-o situație delicată, în special din cauza nerentabilitații economice a zonei, fiind vorba despre o suprafață destul de mare și un număr relativ mic de locuitori. Făgetul poate fi atractiv, însă situația se schimbă atunci când vorbim despre comunele din jurul Făgetului. Considerăm că trebuie să acționăm unitar și să încercăm să găsim cea mai bună soluție pentru întreaga zonă. Totodată, dorim să facem un apel către locuitorii întregii zone, să conștientizeze gravitatea situației și să continue să achite taxa de salubritate la primărie, deoarece în momentul de față, pe durata stării de urgență, aceste cheltuieli sunt suportate din bugetele primăriilor”,

ne-au transmis primarii localităților afectate prin vocea lui Marcel Avram, edilul orașului Făget.

Zona 4 are în componență orașul Făget și comunele Bethausen, Bârna, Curtea, Dumbrava, Fârdea, Margina, Mănăștiur, Ohaba, Pietroasa, Tomești și Traian Vuia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.