Din Anul Șobolanului în Anul Boului

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Nu știu alții cum sunt, dar eu nu sunt ca alții și când mă gândesc că din 12 februarie am intrat, după calendarul chinezesc, în Anul Boului, mă apucă un soi de disperare. Am ațe pe mațe. Mă ia cu nevricale. Parcă nu îmi era de ajuns că tocmai am ieșit din Anul Șobolanului.

Păi, măi frățicule, după ce am stat un an ascuns ca o jivină, ca să nu mă ia covidul, acum intru în Anul Boului? Măi, dar chiar îmi vine să rag de fericire! Simt nevoia să fac tumbe pe glia străbună, din care tocmai dă colțul ierbii.

Națiune, ieșim la păscut! Vom rumega de zor pe o parte, iar pe partea cealaltă vom emite tone de dioxid de carbon, până se vor topi toți ghețarii de la poli și atunci să vezi, nenicule, încălzire globală! Vor ieși din amorțirea milenară alți viruși congelați de mama natură și abia atunci o să înceapă balamucul planetar.

Dar stai, frățicule, că nu am terminat. Zodiacul mai spune că Bivolul aduce putere prin ascultare, pace și unitate. Păi, aici nu poți să nu te regăsești, națiune de plăvani, trudită prin toată istoria. Putere prin ascultare aducem de milenii, puterii. Nu ne răzvrătim, nici nu prea gândim, noi trudim.

Dar iată că zodiacul propovăduiește deșteptarea românului și zice: ….că vom fi în acest an mai agresivi și mai impulsivi, iar comportamentul nostru va fi contagios. Bă, chestia asta e groasă! Vitejii mei, e clar că începe păruiala. Conflictele directe, certurile și disputele vor avea loc în mod frecvent.

Ne-am țăcănit de la prea multă distanțare socială. Acum ne apropiem unul de celălalt și ne luăm de gât. E noua îmbrățișare post-covid. Dar, popor neînfricat, ține-te bine că n-am terminat. Conform Horoscopului chinezesc 2021, Bivolul este un animal de încredere, rezistent, pe care te poți baza tot timpul, sinonim cu munca grea, determinarea, forța și rezistența.

De aici se trage și zicerea noastră românească, plină de înțelepciune: lucrul greu tot la omul prost trage! Ca să mai dreagă busuiocul și să ridice moralul Boului, acestuia i se mai aduc o serie de laude, cum ar fi, de exemplu, că el semnifică succesul tuturor realizărilor deosebite în care va fi implicat.

Aici sunt sigur că cel care a făcut traducerea din chineză în română nu a prins esența prezicerii, de aceea mă simt dator să intervin și să adaug:   Succesul, în mod sigur,  revine stăpânului, că  boul tot bou rămâne.

Cam așa arată viitorul an în care am intrat. Poate greșesc și nu va fi așa. Poate! Pentru că, așa cum subliniam la început, scrierea este o simplă divagație, pentru că… am ațe pe mațe!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.