Primăria pregătește noul PUG. Intravilanul Lugojului se extinde cu 1.500 de hectare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Primăria Lugoj se pregătește pentru scoaterea la licitație a noului Plan Urbanistic General al orașului. În momentul de față s-a încheiat perioada de dezbateri, iar cea în care va fi executat este de 3 până la 5 ani.

„Am extins foarte mult intravilanul municipiului. În prezent, are undeva la 2.500 de hectare, noi l-am extins la 3.600, în prima fază, urmează să-l extindem până la 4.000 de hectare, din totalul de 9.900 de hectare totalul UAT-ului”, a declarat Claudiu Buciu.

Practic, toate terenurile până la centura Lugojului vor fi introduse în intravilan, la fel ca cele de la limita cu Costei, Gavojdia și Victor Vlad Delamarina. Toate terenurile către localitate Tapia și partea dreaptă, între Tapia și Măguri.

Planul Urbanistic General este cel mai important proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a localităților ce compun unitatea teritorial-administrativă de bază. Planurile Urbanistice Generale cuprind analize, reglementări şi regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al unităţii de bază (suprafeţe din intravilan, cât şi din extravilan).

În acelaşi timp, PUG-ul stabileşte norme generale, pe baza cărora se elaborează mai apoi în detaliu, la scară mai mică, PUZ-urile şi apoi PUD-urile. Una din cele mai bune vești, după elaborarea temei de PUG, este faptul că va crește considerabil intravilanul Lugojului.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.