Primăria nu vrea Prefectura

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consilierii PSD-ALDE au decis: Primăria Lugoj nu cumpără clădirea în care a funcționat Prefectura județului Severin

Primarul Francisc Boldea le-a cerut consilierilor lugojeni, în ultima ședință, să nu voteze ca Primăria Lugoj să își exercite dreptul de preemțiune privind cumpărarea imobilului fostei Prefecturi, clădire în care a funcționat, în perioada 1927-1948, Prefectura județului Severin. Imobilul este inclus în Ansamblul urban „Piața IC Drăgan”, care este cuprins în lista monumentelor istorice. Clădirea a fost vândută de către municipalitate în 2006 societății Bedi Agri SRL, care a renovat clădirea, iar acum vrea să o vândă cu 3.000.000 de euro, Primăria Lugoj având drept de preemțiune.

„Propunerea mea este să nu ne exprimăm dreptul de preemțiune, întrucât nu e legal ca Primăria să vândă un imobil cu 870.000 de euro și apoi să-l cumpere cu trei milioane de euro. Niciodată nu voi semna acest lucru! Dacă se făcea regiunea, atunci cumpăra guvernul clădirea (pentru a fi sediu administrativ regional – n.r.) și ne exprimam dreptul de preemțiune. în plus, clădirea mai are și un apendice și e legată de o bancă printr-o ipotecă cu 1.500.000 de euro. Eu vă rog să nu ne exprimăm dreptul de preemțiune, pentru că e o sumă enormă. Și clădirea tot în oraș rămâne!”, a spus Francisc Boldea, în ședința Consiliului Local.

Consilierii PSD-ALDE, majoritari în Consiliul Local Lugoj, au ținut cont de solicitarea primarului Francisc Boldea și au votat ca municipalitatea să nu își exer-cite dreptul de preemțiune pentru achiziționarea imobilului.
În cadrul ședinței, liberalul Bogdan Blidariu a propus ca Primăria Lugoj să își exercite dreptul de preemțiune și să comande un raport de evaluare a valorii actuale de piață a cladirii și a unei expertize tehnice, în vederea unei negocieri cu proprietarii imobilului. Amendamentul liberalilor însă nu a trecut la vot, hotărârea finală fiind luată conform dorinței primarului Francisc Boldea.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.