Premiul Internaţional Corona vine pentru a doua oară la Lugoj

Share Button

După premiul obținut anul trecut de colega noastră, poeta Adriana Weimer, iată că Premiul Internațional „Corona” ajunge pentru a doua oară la Lugoj, de această dată la poetul lugojean Ciprian Muntean, care a obținut Locul II la Premio Letterario Internazionale Corona, pentru volumul de poezii „Inimă, soare neobișnuit”, apărut în acest an la editura „Partoș”.

Decernarea premiilor a avut loc în Italia, la 15 septembrie 2018. „Inimă, soare neobișnuit” este o antologie a celor șase volume de poezie publicate de Ciprian Muntean până în prezent: „Jocul vieţii” (2002), „Amintindu-mi cu inima” (2004), „Lacrima de până azi” (2005), „Minunata civilizaţie a îndrăgostiţilor” (2006), „Din oricâte clepsidre” (2009) și ”Venerând trandafirul presat dintr-o carte” (2011). În acest al șaptelea volum se observă cel mai bine evoluția poetului către forma consacrată a poeziei de azi, lirismul său fiind mult mai bine mascat într-o formulă prozaică.

Întrebările pe care și le pune acum Ciprian Muntean nu sunt doar despre minunata lume a îndrăgostiților, ci despre întreg universul uman, cu toate ale sale, iar răspunsurile se regăsesc în poeme care dovedesc maturitatea sa creatoare.

(N. S.)

1001

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.