Premiul Internaţional Corona vine pentru a doua oară la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După premiul obținut anul trecut de colega noastră, poeta Adriana Weimer, iată că Premiul Internațional „Corona” ajunge pentru a doua oară la Lugoj, de această dată la poetul lugojean Ciprian Muntean, care a obținut Locul II la Premio Letterario Internazionale Corona, pentru volumul de poezii „Inimă, soare neobișnuit”, apărut în acest an la editura „Partoș”.

Decernarea premiilor a avut loc în Italia, la 15 septembrie 2018. „Inimă, soare neobișnuit” este o antologie a celor șase volume de poezie publicate de Ciprian Muntean până în prezent: „Jocul vieţii” (2002), „Amintindu-mi cu inima” (2004), „Lacrima de până azi” (2005), „Minunata civilizaţie a îndrăgostiţilor” (2006), „Din oricâte clepsidre” (2009) și ”Venerând trandafirul presat dintr-o carte” (2011). În acest al șaptelea volum se observă cel mai bine evoluția poetului către forma consacrată a poeziei de azi, lirismul său fiind mult mai bine mascat într-o formulă prozaică.

Întrebările pe care și le pune acum Ciprian Muntean nu sunt doar despre minunata lume a îndrăgostiților, ci despre întreg universul uman, cu toate ale sale, iar răspunsurile se regăsesc în poeme care dovedesc maturitatea sa creatoare.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.