Primăria Lugoj vrea finanțare pentru construirea unui spital modular ATI

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Municipalitatea lugojeană a început demersurile pentru obținerea unei finanțări, prin  Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru construirea unui spital modular ATI pentru pacienții cu COVID-19.

În cadrul ședinței de marți, 9 februarie, Consiliul Local Lugoj a aprobat participarea Primăriei Lugoj cu proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, prin construirea unui spital modular la nivelul municipiului Lugoj”, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – Apel: POIM/819/9/1/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Cererea de finanțare a fost deja depusă, iar valoarea totală a proiectului este de 13.098.362 de lei (fără TVA), din care:

♦ 10.571.652 de lei pentru construcția modulară

♦ 2.465.190 de lei pentru dotarea spitalului modular cu echipamente medicale

♦ 61.520 de lei pentru cheltuieli privind managementul de proiect, activitățile de informare, publicitate și auditul proiectului.

Spitalul modular va fi construit în curtea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” și este conceput pe un singur nivel, având 15 paturi de terapie intensivă complet echipate, utilizate pentru pacienții critici cu patologie diferită. Va dispune, de asemenea, de două paturi preoperator și trei paturi postoperator incluse în zona celor două săli de operație.

„Prin construirea spitalui modular de tip ATI și prin dotarea acestuia cu aparatură medicală și echipamente medicale se va îmbunătăți capacitatea de îngrijire și tratament a pacienților, cu atât mai mult cu cât, din martie 2020, spitalul a devenit unitate sanitară suport Covid, în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătății nr. 555/2020”,

susține primarul Claudiu Buciu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.