Primăria Lugoj se pregătește să taxeze parcarea în oraș. Ce tarife sunt propuse

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Parcare cu plată și la Lugoj

Primăria Lugoj se pregătește să introducă sistemul de parcare cu plată. Sistemul va fi implementat atât în zona centrală a orașului, cât și în cartiere.

De altfel, la sfârșitul anului trecut, a fost lansat în dezbatere publică, pe site-ul Primăriei Lugoj, un studiu privind noul regulament al parcărilor din Lugoj.

Documentul cuprinde inclusiv străzile pe care se propune taxarea parcării, atât în centrul orașului, cât și în zonele rezidențiale.

De asemenea, sunt propuneri privind tarifele care ar trebui să se perceapă și modul în care vor fi taxați conducătorii auto care vor staționa în parcările și pe străzile orașului.

Spre exemplu, după cum se poate vedea și din tabelul alăturat, parcarea în centru se face pe ore, progresiv:

♦ prima oră – 1 leu/2 lei; a doua oră  – 2 lei/3 lei; a treia oră   – 2,5 lei/3,5 lei; iar începând cu a patra oră  – 3 lei/4 lei;

♦ abonamentul pe un an în centru ar fi de 350 de lei/400 de lei pentru persoane fizice și 450 de lei/500 de lei pentru persoane juridice.

♦ în zona de locuințe (case și blocuri), tarifele ar fi de 1 lei/1,5 lei pe oră;  5 lei/8 lei pe zi (blocuri), 4 lei/6 lei pe zi (case), iar un abonament anual ar costa 300 lei/400 lei la blocuri și 200 lei/300 lei la case.

Dacă aceste tarife ar fi aprobate și aplicate de municipalitate, Primăria Lugoj ar încasa la bugetul local venituri suplimentare de peste 5,3 milioane de lei, în fiecare an, doar din zona centrală.

În plus, municipalitatea intenționează să achizițio-neze și o autoutilitară pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Documentul care prevede noua politică de parcare, îl puteți găsi pe site-ul Primăriei Lugoj.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.