Ce spune prefectul Mihai Ritivoiu despre încălcarea legii privind concursul pentru funcția de director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prefectul Mihai Ritivoiu a răspuns sesizării trimise de filiala lugojeană a Partidul Social Democrat, pentru a interveni în organizarea concursului de la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj.

Doi candidați s-au înscris pentru funcția de director, Tudor Trăilă, fostul director, și Ilie Cosmin Petrovici, fost șef în Biroul Comercial din Primăria Timișoara.

În urma concursului, Cosmin Ilie Petrovici, în prezent angajat al Primăriei Lugoj, a câștigat. PSD Lugoj susține însă că concursul a fost organizat fără a se respecta normativele legale și câștigătorul nu îndeplinește condițiile de studii universitare pentru un astfel de post, fiind un fost angajat al Biroului de Autorizare Activități Comerciale din Primăria Timișoara, iar recent din Primăria Lugoj.

PSD a cerut anularea concursului pe motiv că legea impune ca managementul unei instituții de cultură să fie asigurat de un responsabil cu studii universitare în domeniul de activitate al acesteia. În cazul de față, câștigătorul concursului nu are legătură cu managementul unei instituții de cultură.

„Conform articolului 35, din Ordonanța 189/2008, soluționarea litigiilor având ca obiect astfel de concursuri se realizează potrivit Legii 554 din 2004, deci compentența aparține instanței de contencios administrativ. Această normă se regăsește și la articolul 17 din Ordinul 2799/2015, deci toate litigiile de acest gen sunt de competențe instanțele de judecată, nu de Prefectură și practic nu avem competență în domeniu”, a spus Ritivoiu, pentru Lugojeanul.ro

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.