Primăria Lugoj nu știe când va avea loc sau cine cântă la Festivalul Berii

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Anunțat în urmă cu mai bine de 5 luni, soarta Festivalului Berii din acest an de la Lugoj rămâne incertă, scrie Lugojeanul.ro.

„Deși am insistat de mai bine de două luni pe subiect, nu am primit un răspuns concret de la primărie despre cine va cânta la cel mai așteptat festival de la Lugoj. La fel este situația și cu Ruga Lugojeană.

Mai mult, primăria nu a stabilit încă nici măcar data la care va avea loc festivalul. De obicei, Festivalul Berii avea loc la începutul lunii iunie.

Până la această oră însă, primăria nu are un line-up de festival, dar nici datele la care așa-zisul eveniment ar urma să aibă loc.

Deși am insistat cu întrebarea la primarul orașului, Claudiu Buciu nu a vrut să facă precizări des-pre eveniment, trupe sau date, răspunzând sec că nu știe când va avea loc festivalul”,

precizează Lugojeanul.ro. Interesant este că, în agenda acțiunilor culturale propuse pentru finanțare nerambursabilă din bugetul local al Municipiului Lugoj pentru activități nonprofit de interes local pentru anul 2022, al cărei proiect a fost inițiat de Viceprimarul Municipiului Lugoj, Bogdan-Ștefan Blidariu, și votat de consilierii locali, Lugoj Beer Fest, organizat de către Asociația Festivaluri pentru Tineri, figurează cu cea mai mare finanțare acordată vreodată pentru un asemenea festival: 300.000 de lei.

Dacă un asemenea proiect, cu impact strict local, a fost admis de către comisia de evaluare, deși, după cum se vede mai sus, nu conține datele elementare, ne întrebăm pe ce criterii a fost respinsă finanțarea pentru revista Actualitatea literară, care apare neîntrerupt de peste 12 ani și promovează cu adevărat Lugojul, nu doar în țară, ci și în străinătate.

(N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.