Primăria Lugoj a demarat un proiect prin care vor fi construite 50 de case sociale, în cartierul Mondial-Bocșei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Cartierul Mondial-Bocșei se va schimba radical în următorii ani. Consilierilor lugojeni le va fi prezentat pentru aprobare, în ședința din 24 martie, proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate și indicatorii tehnici-economici, pentru începerea lucrărilor de construire a locuințelor sociale, din cartierul Mondial-Bocșei. 30 dintre locuințe sunt prevăzute în regim de parter, iar 20 cu parter, plus mansardă.

Acestea vor fi ridicate pe cinci tronsoane, a câte 10 locuințe fiecare. Același proiect cuprinde și construcția de drumuri de acces, alei, trotuare, spații verzi, rețele de apă și canalizare, iluminat public și locuri de joacă.

De acest proiect urmează să beneficieze circa 150-200 de persoane, care fac parte din 50 de familii defavorizate, care în momentul de față trăiesc în cartier, în locuințe improvizate, în clădiri care inițial au fost grajduri.

Valoarea investiției este de 10,2 milioane de lei. Documentația tehnică va fi depusă, împreună cu o cerere de finanțare, în vederea obținerii banilor necesari din Programul Operațional Regional. Durata de realizare a investiției este 24 de luni, din care durata de execuție este de 16 luni.

Tot în ședința din această săptămână aleșii locali vor discuta și despre introducerea sistemului de canalizare în cartierul Mondial – Bocșei. De menționat că Primăria Lugoj a decis acum câteva luni scoaterea la licitatie a terenurilor din același cartier, chiriașii putând opta pentru achiziția terenurilor.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.