Prima pârtie de schi din județul Timiș ar putea funcționa la Nădrag

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prima pârtie de schi din judeţul Timiş ar putea fi amenajată la Nădrag. Primarul comunei spune că acesta ar fi un vis împlinit, pentru că ar atrage mai mulţi turişti, însă proiectul s-a blocat în avizele de la Agenţia de Mediu.

Primarul comunei de la poalele munţilor Poiana Ruscă este de părere că ideea unei pârtii de schi care să fie nu doar a nădrăgenilor, ci a timişenilor în primul rând, ar fi foarte utilă pentru judeţ.

„Eu mi-aş dori din suflet să facem o pârtie de schi. Acesta este visul meu. Ar fi singura din judeţul Timiş, pentru că suntem poziţionaţi la poalele Muntelui Poiana Ruscă şi Vârful Padeş care are o altitudine de 1.384 de metri. Avem şi un studiu de prefezabilitate, cu cele patru posibile lacuri pentru acumulare de apă pentru pârtie. Pârtia ar fi la o distanţă de aproximativ 100 de km de Timişoara şi consider că ar fi un interes judeţean, mai mare decât un interes pentru localitate”,

a afirmat Liviu Muntean, primarul comunei Nădrag.

Proiect blocat de Agenţia de Mediu

Edilul a purtat discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu prefectul, cu directorul de la Direcţia Silvică şi au ajuns la concluzia că ar fi o prioritate pentru judeţul Timiş. Chiar în acest moment se lucrează la planul urbanistic general în care este cuprinsă şi această pârtie de schi. Probleme au apărut în ceea ce priveşte avizele de la Agenţia de Mediu, care blochează proiectul.

„Avem toate avizele necesare, mai puţin pe cel de la Agenţia de Mediu. Ne chinuim de trei ani să obţinem un aviz pe care se pare că nu vor să-l dea. Motivul invocat este tăierea a 39 de hectare de pădure pentru a se face pârtia. Dar la Arieşeni, acum un an, s-a finalizat o pârtie şi s-au tăiat 69 de ha şi erau şi în arie protejată. La noi nu sunt nici în arie protejată”,

a mai spus primarul Nădragului.

Edilul spune că în judeţul Caraş Severin există pârtii de schi pe Muntele Mic, Semenic şi Văliug, şi se întreabă de ce acolo se poate şi în Timiş nu.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.