Meridian 22 şi-a cumpărat primul autoturism nou din ultimii 10 ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Meridian 22, societatea lugojeană de apă-canal, beneficiază de la începutul acestui an de o maşină nouă, o Dacia Dokker, cumpărată în rate, prin programul Rabla, care a costat 47 de mii de lei fără TVA. Este singura maşină nouă achiziţionată de societate în ultimii 10 de ani.

Cu o floare nu se face însă primăvară. Parcul auto al societăţii are peste 30 de maşini, cele mai multe fabricate între 1979 şi 1990, uzate „fizic şi moral”, după cum spune directorul societăţii.

„Meridianul are în parcul auto peste 30 de maşini, dintre care şase sunt pentru transport de călători, iar restul sunt vidanje, motoexcavatoare, autospeciale, escavatoare mici. Autobuzele au fost achiziţionate în 2010, anul de fabricaţie fiind 1998-2000, acestea fiind ultimele cumpărate. În rest, vidanjele, tractoarele, autocamioanele au anul de fabricaţie între 1979 şi 1990. Tot parcul e depăşit fizic şi moral. Tot le-am înlocuit piesele, dar astea le avem şi cu astea defilăm”,

a precizat Florin Iovescu, directorul Meridian 22 Lugoj.

O altă maşină din parcul auto al societăţi, un Renault Clio, are nu mai puţin de 450.000 de km şi încă este folosit. În ceea ce priveşte parcul auto, nevoile ar fi multe, posibilităţile materiale reduse.

„Am făcut o solicitare la primărie pentru o vidanjă nouă, dar costă 90.000 de euro. Vidanja ne-o trebuie neapărat, apoi mai avem nevoie de o autobasculantă, pentru că cea pe care o avem este, la fel, veche şi depăşită. Am mai avea nevoie de încă o autoutilitară, cum este acest Dokker, pentru forajele de la uzinele de apă. Ne-ar mai trebui un excavator, pentru că avem doar 3 şi, ţinând cont că zilnic în oraş sunt trei avarii, este o necesitate. Fără investiţii nu poţi să faci nimic”,

a concluzionat Florin Iovescu.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.