Prima casă construită cu o imprimantă 3D. Construcția ei a durat doar 5 zile

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Doi soţi din Olanda au devenit primii europeni care vor locuie într-o casă construită complet cu o imprimantă 3D.

Elize Lutz, de 70 de ani, şi Harrie Dekkers, de 67 de ani, pensionari din Amsterdam, au primit joi cheia digitală – o aplicaţie care le permite să deschidă uşa casei cu două dormitoare.

Casa cu o formă futuristă ar fi fost costisitoare dacă era construită prin metode tradiţionale. Este prima dintre cinci case proiectate de firma de construcţii Saint-Gobain Weber Beamix pentru un teren de lângă canalul Beatrix, în suburbia oraşului Eindhoven, în cadrul proiectului Milestone.

În ultimii doi ani, proprietăţi construite parţial prin imprimarea 3D au fost construite în Franţa şi SUA, iar proiecte de acest fel au fost demarate peste tot în lume. Însă casa olandeză, cu o suprafaţă de 94 mp, a fost construită integral cu imprimanta 3D.

Noua casă este formată din 24 de elemente din beton care au fost tipărite strat cu strat la o fabrică din Eindhoven, după care au fost transportate cu camionul la şantier şi aşezate pe o fundaţie. Au fost montate apoi rame pentru acoperiş şi ferestre şi s-au aplicat finisajele.

Firma speră ca în viitor să printeze casele la faţa locului, lucru care ar reduce şi mai mult din cheltuieli şi ar scurta şi timpul de construcţie.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.