Preșcolarii din Lugojel sărbătoresc Centenarul Marii Uniri

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Grădinița cu Program Normal din Lugojel a organizat miercuri, 28 noiembrie 2018, un eveniment cultural-educativ menit a aduce în atenția copiilor și a părinților acestora importanța acestui an, 2018, an cu o încărcătură aparte, întrucât sărbătorim 100 de ani de la Marele Eveniment din 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia.

Sub genericul „Ne cinstim înaintașii”, copiii grădiniței, îmbrăcați în straie populare, sub îndrumarea educatoarei Roxana Gafița, au dat viață unui moment artistic inedit, constând într-un recital de poezii și cântece patriotice, toate încheiate cu tradiționala Horă a Unirii.

Momentul a continuat cu vizionarea câtorva imagini ce reliefează contribuția bănățenilor la marele deziderat național al unirii tuturor provinciilor românești într-o singură țară – România. La finalul activității au putut fi admirate de către cei prezenți diferitele obiecte expuse: straie populare, război de țesut, roată pentru olărit, obiecte de ceramică etc.

Am încercat să organizăm un eveniment prin care să marcăm într-un mod deosebit însemnătatea acestor zile ce vor urma prin vocile și talentul acestor micuți. Am fost plăcut surprinsă să văd că și copilașii au fost extremi de receptivi la inițiativa mea, iar rezultatul, și anume strădania noastră, s-a văzut prin modul organizării acestui moment. Am gândit a fi o activitate formativ-integrativă menită a trezi interesul copiilor, ceea ce am și reușit, având de asemenea o bună colaborare și cu părinții”, ne-a declarat Roxana Gafița, profesor pentru învățământul preșcolar

Activitatea a avut loc în incinta căminului cultural și s-a bucurat de un public numeros format din părinți, bunici, copii, dar și alți iubitori ai tradițiilor și culturii românești autentice.

AL PRESS

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.